Prima Lectură de Joi, cu prieteni și povești

Joi seară, 14 august, 30 și un pic de grade la umbră și episodul pilot al seriei ””, organizată de agenția culturală AdLittera cu finanțarea Bibliotecii Metropolitane București, în fermecătoarea Grădină de citit. Ne gândeam că prima seară va stabili tonul următoarelor cinci ediții, așa că ne-am pus farmecul la bătaie, ne-am întâmpinat scriitorii invitați cu un zâmbet larg și am invitat publicul să se bucure de povești la ceas de seară, alături de , și (în ordinea intrării în scenă).

10497461_692411860826349_8068701640125379347_oPoetul ne-a încântat cu poeme din volumul său lansat în mai 2014, Ghilotina cu miros de scorțișoară. L-am iscodit un pic, am scormonit în amintirile primului coup de foudre (așa cum îi șade bine unui poet) și am pălăvrăgit toropiți de căldură. Moderatoarea, adică subsemnata, înghițea în sec emoție după emoție, până și-a intrat în mână și s-a simțit în largul ei. Scriitoarea ne-a pus pe jar, cu câteva pagini din romanul său în curs de scriere, roman inspirat de un manuscris fanariot, descoperit la Biblioteca Academiei. Ne-a pus pe jar și nu ne rămâne decât să așteptăm cuminți apariția romanului, ”poate anul viitor”. Între timp, ne-a povestit despre obiceiurile sale de scriere, despre vacanțe și surse de inspirație. De talentele actoricești ale Danei Nedelcu ne-am bucurat la final, până au ieșit țânțarii și orașul s-a liniștit,  iar buna noastră colaboratoare (filmul Danei) ne-a citit povestea ei, ”Nasture alb”, sub ochii ascultătorilor cuminți, adunați ca niște copii, la ora poveștilor.

Am vrut să obținem atmosfera caldă și prietenoasă, în care scriitorii se apropie deschiși și vulnerabili, de cititori, citindu-și lucrările. Credem că episodul pilot a ieșit foarte bine, așa că vă așteptăm și săptămâna aceasta, în aceeași Grădină de citit, alături de savuroasa Nora Iuga, fermecătoarea Diana Bădica și un memorabil T.S. Khasis, eveniment moderat de , care salvează lumea, poet cu poet. Detalii, aici.

 

Banciu

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Andreea Banciu

Andreea Banciu
Vice-președinte și Director de Programe al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine (2007), Andreea este traducător de text literar (Master pentru TTLC, 2010) și editor experimentat. Manager al proiectului cultural „Scrie-ți povestea” (#FILIT Iași). Îi plac înotul și chitara clasică. Scrie, vorbește și râde mult.