Status, de Mugur Grosu

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 18.11.2013 în rubrica Recomandare de lectură, Repere culturale | Evenimente și are asociate următoarele etichete: , , .

Marți, 19 noiembrie, ora 19, revin pe aceeași scenă băieții de la Upanishadows, pentru o sesiune specială, prilejuită de lansarea volumului Status, de Mugur Grosu – Editura Herg Benet (a șasea carte a sa, la fel de neconvențională ca celelalte).

UPANISHADOWS – proiect care-i reunește pe Jak Neumann (saxofoane), Mugur Grosu (sintetizatoare, texte) și Gabriel Grigore (contrabas) – aduce literatura și muzica într-o formulă sincretică, prin recitative și improvizații: poejazz. Debutul public a fost găzduit de Question Mark, în urmă cu o lună, și a fost foarte bine.
Intrarea liberă.

„Dedic aceste pagini celor 2618 prieteni și 1602 urmăritori ai emisiilor mele pe Facebook, care-au schimbat un scriitor de week-end (cum mă știam) într-unul de status-uri (cum m-am trezit), și celor care m-au instigat să le-adun într-o carte. Pioase scuze copacului care s-a irosit aici, sustras din altarul literaturii mărețe. Reverențe lui Alexandru Oglindă pentru fotografia de pe copertă, co-autorilor ei morali – demolatorii Halei Matache, și „colegilor“ scriitori – de procese verbale, care m-au ridicat în slăvile dubei. Și fluturări de batistă celor ce nu și-au găsit niciodată răgazul să fie scrise, deși li se cuvenea măcar asta: o carte din semne de carte.” – Mugur Grosu

„Sunetul se formează direct în trecut, dar cuvintele pipăie înainte şi luminează” – Jak Neumann

Coordonate precise: Question Mark – The Stereo Club, Calea Victoriei 48-50 (Pasajul Victoriei, pe partea opusă intrării din Academiei. Dacă te-ai rătăcit, uită-te la ghete şi o să vezi un hublou luminat la nivelul solului prin care te poţi uita de sus la ce se întâmplă în club. Apoi vezi scările şi găseşti o uşă cu moaca lui Jack Nicholson. Acolo este lansarea. Nu uita să povesteşti şi prietenilor despre ea.)

status

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.