SB-808-RPC

Epopeea „rangerului singuratic” se intitulează cronica filmului The Lone Ranger publicată pe lapunkt.ro. Aflăm de aici că povestea din acest film nu este chiar nouă, în sensul că ea a mai fost ecranizată de către cinematografia hollywoodiană, o dată în 1952 şi a doua oară în 1981. Aşadar, această versiune din 2013 este a treia şi nu una tocmai fericită: „echipa de la Pirates of the Caribbean a încercat în 2013 o variantă în stilul francizei marine care le-a asigurat succesul: combinația de comedie, scene explozive și spectaculoase, fundal convingător, ceva inserții fantasy și acțiune în lanț. Numai că de data asta nu le-a reușit”, citim în cronica de pe lapunkt.ro. Şi asta pentru că filmul s-ar baza pe efecte speciale, cascadorii şi cam atât, iar „un public cinefil nu poate fi impresionat, oricât de conștient ar fi de potențialul comercial al unei asemenea producții”, se mai punctează în aceeaşi cronică.

**

Dacă doriţi să câştigaţi două cărţi semnate de scriitorul român Cristian Meleşteu, pe semnebune.ro veţi afla exact ce trebuie să faceţi pentru asta. În esenţă, trebuie să vă imaginaţi cum aţi începe un roman, în cazul în care aţi scrie unul. Şi nu e nevoie să elaboraţi, ci doar să scrieţi fraza de început, cea care ar deschide cartea voastră. Pe semnebune.ro puteţi citi unde anume trebuie să postaţi această frază cu care aţi începe romanul vostru. Tot acolo găsiţi mai multe informaţii despre scriitorul Cristian Meleşteu şi cele două volume ale sale pe care le puteţi câştiga. Menţionăm că unul dintre ele, Radiografia unei zile de mai, apărut la Cartea Românească, în 2012, a fost premiat la concursul de manuscrise al USR (Uniunea Scriitorilor din România), în acelaşi an.

**

Începând de vineri şi până în 11 august, în curtea interioară a Muzeului Ţăranului Român va avea loc un Târg cu meşteri populari, de Sfânta Maria Mare. „Aici găsiţi cadouri pentru sărbătoriţi, produse tradiţionale pentru masa festivă şi obiecte artizanale autentice. Intrarea este libera, iar programul de vizitare este intre orele 10:00-18:00”, citim pe muzeultaranuluiroman.ro. Artizanii vor expune obiecte din ceramică, lemn, ţesături, icoane pe sticlă. Nu vor lipsi nici produsele din gastronomia populară. „…în curtea din spate a Muzeului vă aşteaptă o mare varietate de antichităţi veritabile, precum: ediţii de colecţie, fotografii din secolul al XIX-lea, piese de mic mobilier, tablouri, icoane, colecţii de orologerie, monede, ilustrate, stampe, viniluri, plăci de gramofon şi multe altele”, se mai menţionează pe muzeultaranuluiroman.ro.

**

Amatorii de seri muzicale în aer liber au posibilitatea să asculte trupa Byron în această seară, în grădina J’ai Bistrot, care se află pe Calea Griviţei nr. 55, aflăm de pe bigcitylife.ro. Se pare că J’ai Bistrot este unul dintre locurile din Bucureşti care au câştigat rapid popularitate în rândul tinerilor şi unde au loc frecvent manifestări culturale. „byron unplugged înseamnă mult mai mult decât byron “scos din priză” – pe lângă orchestraţiile deosebite şi instrumentaţia diversă, este un mod distinct de a privi muzica, cu această ocazie trupa punându-şi compoziţiile într-o cu totul altă lumină”, mai citim pe bigcitylife.ro. Se pare că acest concert al celor de la Byron se înscrie într-o serie de concerte acustice, iar următorul va fi susţinut de ei la Viena.

**

În cazul în care nu sunteţi plecaţi din Bucureşti, cei de la turismistoric.ro vă recomandă o plimbare de weekend la Mogoşoaia, cu bicicleta. Este o distanţă uşor de parcurs, spun ei, şi aveţi ce să vedeţi. „Palatul Mogoşoaia este o clădire istorică din localitatea Mogoşoaia, judeţul Ilfov, aflată la circa 15 km de centrul oraşului Bucureşti. Complexul conţine clădirea propriu-zisă, curtea acestuia cu turnul de veghe, cuhnia (bucătăria), casa de oaspeţi, gheţăria şi cavoul familiei Bibescu, precum şi biserica „Sfântul Gheorghe” aflată lângă zidurile curţii”, citim în articolul de pe turismistoric.ro. În acelaşi articol găsiţi multe detalii istorice despre palatul brâncovenesc de la Mogoşoaia şi despre familia Bibescu. Acolo găsiţi şi imagini, ba chiar şi o hartă, în caz că decideţi să le urmaţi sfatul.

 

banner-revista-presei-SPT

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Dorina Tătăran

Dorina Tătăran
Traducătoare de literatură la o casă importantă de editură din România, Dorina a fost premiată în 2012 la ediția a III-a a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, secțiunea Proză scurtă. Este o fidelă cititoare de „sud-americană”. Scrie proză scurtă dar se ferește să publice (încă). Iubește cafeaua și florile.