SB-708-RPC

Bullets over Lipscani, inspirat de Woody Allen – este spectacolul de teatru cu care vă puteți începe weekendul, deoarece va avea loc vineri seara, de la ora 22, în Godot Cafe-Teatru, aflăm chiar de pe site-ul godotcafeteatru.ro. „Parodie cât cuprinde, umor nebun și iz de Woody Allen. 3 actori teribili și foarte tineri. Și o porție de teatru cum nu ai mai gustat. O roșcată năvălește în biroul unui detectiv particular și îi cere să-l găsească pe Dumnezeu. Apoi același detectiv joacă Mortal Kombat cu însăși Moartea, pentru 100 de dolari. Iar la final afli că Librăria Cărturești e o „fațadă” care adăpostește un bordel cu prostituate intelectuale”, citim pe godotcafeteatru.ro, unde este citată o cronică a spectacolului apărută pe hotnews.ro.

**

De pe semnebune.ro recomandăm articolul intitulat All You Need Is Love, articol semnat de Tudor Călin Zarojanu, în rubrica De ce-aș citi. „Sunt mândru să fiu una dintre vocile publice care militează pentru refacerea unităţii fireşti dintre religie şi ştiinţă, demers cu care avem marele noroc să fim contemporani. Paradoxal sau nu, mult mai dificilă este, deocamdată, întinderea de punţi între diferitele religii, ieşirea din paradigma rivalităţii dintre ele”, scrie Tudor Călin Zarojanu. Spre exemplificare, el ne prezintă o personalitate recunoscută la nivel mondial în acest sens. Este vorba despre Deepak Chopra. „Născut în New Delhi, în India, dedicat literaturii engleze şi visând să ajungă jurnalist, a studiat totuşi medicina, într-o şcoală condusă de misionari creştini irlandezi. S-a specializat în endocrinologie, căutând să afle “cum se traduc gândurile în molecule” (!!). S-a mutat în în 1970 în Statele Unite, unde a predat la mai multe facultăţi prestigioase. În acelaşi timp, a continuat să studieze medicina alternativă şi relaţia dintre corp, minte şi suflet”, citim pe semnebune.ro, unde găsiți articolul integral.

**

Violoncelistul Adrian Naidin și toboșarul Ionuț Micu, doi muzicieni desăvârșiți, colaboratori ai trupei Phoenix, prezintă, într-o insolită versiune pentru violoncel și percuție, spectacolul ULTRA S ROCK, un concert inedit, în care virtuozitatea instrumentală a celor doi este amplificată până la infinit de vocea de poveste a lui Adrian Naidin”, citim pe metropotam.ro. Este vorba despre un proiect fusion, pe care îl puteți vedea și auzi joi seara, de la ora 21, În Pod La Historia, în Centrul vechi. „Experimental și rebel, Ionuț Micu reinventează rockul într-o versiune specială, adăugând vigoare și forță unor piese consecrate deja la superlativ”, se mai spune în prezentarea concertului, de pe metropotam.ro.

**

O expoziție de artă orientală poate fi vizitată la Muzeul Național de Artă al României, sălile Kretzulescu, aflăm de pe revistaaccente.com. Mai exact, este vorba despre o serie de gravuri semnate de artistul japonez Utagawa Kuniyoshi. „Reuşitele sale artistice cele mai spectaculoase au rămas planşele şi tripticele cu scene războinice, numite musha-e. Kuniyoshi a produs o cantitate impresionantă de lucrări care înfăţişează episoade memorabile din istoria veche a Japoniei, încleştările dintre clanurile Taira şi Minamoto, faptele de arme ale unor eroi exemplari sau legende foarte cunoscute. Kuniyoshi a transpus în gravuri și faimoasa poveste a celor patruzeci şi şapte de rōnini, bazată pe un fapt real”, citim pe revistaaccente.com, unde sunt mai multe informații despre această expoziție.

**

Fundația Calea Victoriei oferă cursuri și ateliere diverse, inclusiv în luna august. În data de 10 august, de exemplu, va avea loc atelierul intitulat Descoperă mahalaua Mântuleasa. „Zona Mantuleasa datează de la începutul secolului al XVIII-lea, astăzi Biserica Mântuleasa fiind singurul monument ce se mai păstrează din acele timpuri. În perioada comunistă, Mahalaua Mântuleasa trebuia să dispară, pentru a face loc noului oraș. Cu toate acestea strada Mâuleasa supraviețuiește. Străzile Mântuleasa și Popa Soare ocupă un loc aparte în universul lui Mircea Eliade, care fascinat de aceste locuri cu aer atemporal va plasa o parte din acțiunile nuvelelor sale fantastice în această zonă”, citim pe site-ul fundatiacaleavictoriei.ro. Participanții la acest atelier vor afla mai multe despre istoria acestui colț de București, vor vizita Biserica Mântuleasa și Biserica Popa Soare, precum și o casă boierească din zonă, reprezentativă pentru Bucureștiul sfârșitului de secol XIX.

 

banner-revista-presei-SPT

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Dorina Tătăran

Traducătoare de literatură la o casă importantă de editură din România, Dorina a fost premiată în 2012 la ediția a III-a a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, secțiunea Proză scurtă. Este o fidelă cititoare de „sud-americană”. Scrie proză scurtă dar se ferește să publice (încă). Iubește cafeaua și florile.