SB-2908-RPC

Pe durata Festivalului George Enescu, cei care nu au reuşit să îşi ia bilete la spectacole se vor putea bucura şi ei de diverse manifestări culturale organizate cu acest prilej în aer liber, în perimetrul Pieţei George enescu, aflăm de pe hotnews.ro. „Programul evenimentelor între 14 şi 28 septembrie va conţine o serie de concerte, recitaluri de pian şi vioară, concerte camerale, proiecţii de filme, la care publicul va avea acces liber. Iubitorii muzicii clasice de toate vârstele, sunt asteptati într-un spaţiu special amenajat cu flori şi terase elegante în centrul Bucureştiului. Evenimentele din Piaţa Festivalului George Enescu sunt organizate de ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti”, mai citim pe hotnews.ro.

**

„Un nou film românesc este prezent într-o competiţie cinematografică internaţională. Filmul „Marţi”, scenariul şi regia Roxana Andrei, a fost selectat în principala secţiune competiţională a Festivalului Internaţional de Film Nancy-Lorraine din Franţa. Festivalul va avea loc la Nancy în perioada 30 august-7 septembrie 2013 şi a ajuns la cea de a 19-a ediţie”, citim pe site-ul larevista.ro. Scenariul acestui film este inspirat din fapte reale, iar mesajul este unul legat de protestele din ianuarie 2012. „Filmul „Marţi” este singura producţie exclusiv românească prezentă în competiţia oficială a scurtmetrajelor şi a fost în selecţie alături de 1700 de producţii internaţionale”, mai aflăm de pe site-ul larevista.ro, unde găsiţi şi detalii despre cea care a regizat acest film.

**

De pe semnebune.ro reţinem astăzi un nou capitol din Dosarul de scriitor dedicat lui Matei Vişniec. De data aceasta, Val Ceau scrie despre volumul Cafeneaua Pas-Parol. „Matei Vișniec scrie de fapt (și) despre lumea comunistă, epurată de credință, statică, fără scăpare, închisă într-o cameră din care nu se iese. Apropierea de teatru este evidentă, romanul fiind destul de static, acțiunea limitată, mult dialog, scenele se petrec mai ales în camere, în cafenele, în locuri restrânse. Și, ca într-un teatru al absurdului, personajele așteaptă aproape ca în Godot, numai că, în final, cel așteptat vine”, citim în materialul de pe semnebune.ro, pe care vă recomandăm să îl parcurgeţi integral, pentru că vorbeşte despre unul dintre cei mai valoroşi scriitori români contemporani.

**

Peste o săptămână, mai exact, joi, 5 septembrie, în grădina clubului Green Hours, va avea loc un moment muzical deosebit. „Trei muzicieni încep împreună o călătorie în care aduc cu ei un amalgam de jazz, funk, noise, rock, muzică spectrală, serialistă, și străbat teritoriile unei muzici ne-imaginate încă. Torentul de sunete din saxofonul lui Cătălin Milea acompaniat de tonurile prelungi de orgă Hammond ale lui Adi Stoenescu, tobele lui Tavi Scurtu și exploziile în ritm și în groove, te poartă într-un peisaj suprarealist. Groove-ul, melodiile, improvizația, levitația armonică și o multitudine de alte manevre sonore, construiesc vehicolul în care acești trei muzicieni se aruncă pentru a călători fără cale de întoarcere”, citim pe feeder.ro. Tot acolo găsiţi mai multe informaţii despre cei trei muzicieni şi despre recitalul din clubul de pe Calea Victoriei.

**

Iubitorii mersului pe două roţi – vorbim despre biciclete – au ocazia să participe la un eveniment special, timp de două zile, respectiv în 14 şi 15 septembrie. Este vorba despre Bikefest, care va avea loc în Parcul Izvor, după cum aflăm de pe bigcitylife.ro. „Ai pregătite competiţii inedite în care îţi sunt puse la încercare abilităţile şi cunoştinţele despre biciclete şi vei fi provocat la dezbateri despre piste, drepturi şi obligaţii ale bicicliştilor. Dacă vrei să-ţi schimbi bicicleta, acum este cel mai bun moment! LaBikeFest vin cei mai importanţi distribuitori de biciclete şi cele mai mari magazine din Bucureşti cu oferte de nerefuzat. Tot aici se va desfăşura cel mai mare maraton de cycling organizat până acum în România, dar şi super concerte, proiecţie de film, workshop-uri şi ateliere creative, premii”, mai citim pe bigcitylife.ro.

 

banner-revista-presei-SPT

Lasă un semn

comentarii

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
AdLittera este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale.
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Dorina Tătăran

Traducătoare de literatură la o casă importantă de editură din România, Dorina a fost premiată în 2012 la ediția a III-a a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, secțiunea Proză scurtă. Este o fidelă cititoare de „sud-americană”. Scrie proză scurtă dar se ferește să publice (încă). Iubește cafeaua și florile.