SB-2708-RPC

De pe larevista.ro recomandăm recenzia romanului Zorro, de Isabel Allende. „Talentul cel mai mare al lui Allende, ca de altfel al tuturor marilor povestitori, este cel de a ne face să credem că, în viața noastră modernă, organizată și birocratizată, mai există loc și pentru un lucru pe care îl țineam minte din romanele copilăriei: aventura. Pe tot parcursul romanului, naratorul jucăuș și autoironic invită cititorul să participe la acțiune printr-un fel de înțelegere tainică privitoare la simpla plăcerea de a povesti (pentru unul) și de a citi (pentru celălalt), o înțelegere bazată pe credința asumată despre literatură ca divertisment și ca mijloc de evadare”, citim în cronica amintită, pe care o găsiţi, după cum spuneam, pe larevista.ro.

**

De pe liternet.ro recomandăm o cronică a filmului Sunt o babă comunistă, care este ecranizarea cărţii cu acelaşi titlu a scriitorului Dan Lungu. Deşi Sunt o babă comunistă este percepută ca o carte de succes, se pare că filmul făcut după ea nu a încântă în aceeaşi măsură. „Scenariul original, cu care a fost câştigat concursul de finanţare al CNC în 2007, a fost propus de Lucian Dan Teodorovici, prietenul şi colegul de breaslă al lui Dan Lungu, ieşean şi apropiat aceluiaşi ritm molcom şi subtil. Dar au urmat cinci ani în care Sunt o babă comunistă varianta pentru cinema a fost măcinată, macerată şi dospită pentru a se ajunge la un film absolut banal, o variantă simplificată şi oarecum simplistă a cărţii, care nu excelează nici ca tematică, nici ca poveste, şi nici chiar ca interpretare, în ciuda unei distribuţii excelente şi de mare calibru”, se spune în cronica de pe liternet.ro, unde o găsiţi cu mult mai multe detalii.

**

Teatrul Metropolis deschide stagiunea 2013-2014 cu spectacolul Sex, aflăm de pe hotnews.ro. „SEX analizeaza profund si cu emotie, intr-un ritm alert, reactiile si evolutia a patru personaje: sotul, sotia, prietenul casei si partenerul acestuia – doua cupluri ale caror probleme ajung sa interfereze, urmarindu-i pana in cele mai ascunse cute al intimitatii lor erotice si morale”, citim în prezentarea spectacolului, de pe hotnews.ro. Spectacolul va fi pus în scenă în zilele de 2 şi 3 , de la ora 19. Tot pe hotnews.ro găsiţi mai multe informaţii despre această piesă cu care debutează noua stagiune şi despre distribuţia ei.

**

Sâmbătă, 31 august, este Ziua Porţilor Deschise pe şaniterul arheologic de la Sarmizegetusa Regia, aflăm de pe turismistoric.ro. “Scopul organizării acestui eveniment este acela de a aduce mai aproape rezultatele cercetărilor arheologice recente și monumentele dacice din zona Munţilor Orăştiei de publicul interesat de cunoașterea civilizației dacice. Cei ce vor alege să răspundă invitaţiei noastre vor beneficia de ghidaje gratuite, complete, efectuate de membrii colectivului de cercetare arheologică la toate monumentele vizibile din zona cetăţii şi zona sacră şi vor avea ocazia să viziteze șantierul arheologic aflat în de desfăşurare.”, a explicat dr. Carmen Ciongradi, director general al MNIT (Muzeul Național de a Transilvaniei – n.r.)”, citată de turismistoric.ro.

**

Pe semnebune.ro găsiţi o… invitaţie la teatru. Este vorba despre piesa 7 dintr-o lovitură, scrisă şi regizată de Lia Bugnar, piesă care se va juca la Godot Cafe. „Subiectul e, cum spuneam, cu și despre lumea noastră: obsesia pentru televiziune și a televiziunii pentru rating naște monștri de ambele părți, telespectatori și realizatori. O lume crudă în care, de dragul audienței, ființa este anulată și în locul ei activează un mic robot ce mimează acele valori la care cu toții ne raportăm și în care nimeni nu mai crede cu adevărat și pe care nu le mai recunoaște. Subtil, textul arată cu o cruzime care-ți îngheață zâmbetul pe buze cum telespectatorul, în goana după senzațional, ridică în permanență ștacheta a ceea ce se cheamă senzațional. Sex în direct, crimă în direct, sinucidere în direct…„, citim în prezentarea de pe semnebune.ro.

 

banner-revista-presei-SPT

Lasă un semn

comentarii

Oferă și tu SemneBune: Asociația AdLittera

Redirecționază până la 3,5% din impozitul pe venit pentru ca Asociația pentru Educație și Cultură AdLittera să poată beneficia de sprijinul tău financiar! Redirecționarea este gratuită, adică nu duce la nicio cheltuială suplimentară pentru persoana care completează formularul respectiv. Formularul este opțional și poate fi completat de orice persoană fizică care obține venituri din salarii și asimilate acestora.
Revista SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Dorina Tătăran

Dorina Tătăran
Traducătoare de literatură la o casă importantă de editură din România, Dorina a fost premiată în 2012 la ediția a III-a a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, secțiunea Proză scurtă. Este o fidelă cititoare de „sud-americană”. Scrie proză scurtă dar se ferește să publice (încă). Iubește cafeaua și florile.