SB-1810-RPC

Weekendul poate să înceapă, avem de toate: cărţi, concert, teatru, un festival inedit şi un film de pus în bookmark.

La Vie d’Adele, filmul care a câștigat Palme d’Or 2013, va avea premiera în România în data de 1 noiembrie, aflăm de pe ziarulmetropolis.ro. „Filmul spune povestea de dragoste a unei adolescente în vârstă de 15 ani, vârsta întrebărilor, a căutărilor şi a descoperirilor. (…) Adèle (Adèle Exarchopoulos) are 15 ani şi un lucru îl ştie sigur: fetele ies cu băieţi. Însă viaţa ei se schimbă complet în momentul în care o întâlneşte pe Emma (Léa Seydoux), o tânără cu părul vopsit în albastru. Emma îi va permite Adelei să descopere dorinţa, să înceapă să-şi asume condiţia de femeie şi de adult. Sub privirile celorlalţi, Adèle se maturizează, se caută, se pierde şi se descoperă”, citim pe ziarulmetropolis.ro, de unde aflăm și că filmul va avea parte de o proiecție specială la Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest, în prezența regizorului.

**

Pe semnebune.ro se poate citi un interviu cu solistul vocal și chitarisul formației Celelalte Cuvinte, interviu prilejuit de spectacolul care va avea loc în această seară la Cinema Patria, de la ora 20. „Săptămâna aceasta, iubitorii muzicii rock din București și nu numai vor avea parte de un eveniment cu totul special: concertul acustic intitulat „Trup și suflet”, o apariție inedită a formației Celelalte Cuvinte, multe dintre piesele emblematice din repertoriul acesteia fiind prezentate în formula acustică, citim pe semnebune.roBiletele cumpărate pentru concertul anunţat iniţial la Sala Palatului rămân valabile pentru noile coordonate ale evenimentului. De asemenea, preţurile biletelor rămân neschimbate, iar schema locurilor păstrează aşezarea iniţială. Cei care doresc să îşi recupereze banii pe bilete, o pot face începând cu data de 6 septembrie.

**

Amatorii de teatru pot încheia weekendul la o premieră care va avea loc duminică seara, după cum aflăm de pe hotnews.ro. „Teatrul Mignon anunta premiera „Escroci în aer liber” de Ion Băieşu, cu Dan Tudor şi Monica Davidescu, spectacol care va intra în repertoriul teatrului în această stagiune. Spectacolul a carui regie este semnata de Dan Tudor va avea premiera duminică, 20 octombrie ora 19:30. (…) “Escroci în aer liber” prezintă diverse moduri amuzante şi inovative de a seduce. Un cuceritor de meserie alege peronul gării ca loc în care să-şi poată pune în valoare talentul de Don Juan. O tânără aleasă de el pentru a fi cucerită este însă cel puţin la fel de abilă în a manipula sentimentele sexului opus. Cine va fi până la urmă seducătorul şi cine va fi cel sedus aflati vizionand spectacolul”, mai citim pe hotnews.ro.

**

Dacă sunteți în căutare de ceva inedit, la Sala Dalles va avea loc în acest weekend un festival inedit, aflăm de pe postmodern.ro. „Între 18 și 20 octombrie, un nou festival își deschide porțile la Sala Dalles. Asia Fest este un mix între cultura Chinei, Japoniei, Coreei de Sud, Vietnamului, Indiei și Turciei. Dedicat promovării valorilor culturale ale celor șase țări, dar și a gastronomiei lor exotice, Asia Fest oferă vizitatorilor o selecție de produse industriale și de manufactură, produse alimentare și de vestimentație, obiecte de artă și decorațiuni. În plus, poți experimenta sau admira de la degustări la demonstrații de dans indian, workshop-uri de machiaj japonez, ateliere de caligrafie și Hanji Craft (arta coreeană a modelării hârtiei), expoziții de costume tradiționale și o incursiune în spiritul țărilor prin intermediul fotografiilor”, citim pe postmodern.ro.

**

Recomandarea de lectură o luăm astăzi tot de pe semnebune.ro, unde Sowilo semnează recenzia la romanul Fete strălucitoare, de Lauren Beukes. „Despre ce poți să scrii atunci când vântul urlă afară din toți rărunchii, izbind cu pumnii și picioarele în acoperișuri și prin hornuri ? Despre un criminal, evident. Majoritatea crimelor din literatură se petrec în anotimpuri ploioase, cu un ciment umed și bălți care oglindesc firmele pâlpâinde ale magazinelor care tocmai s-au închis. (…) Harper Curtis face parte din ultimele cuie bătute în tocul pantofului unei Americi sufocate de Marea Criză. Trăiește pe străzi, făcând foamea și hăituit în permanență de oamenii primarului din Chicago. În momentul în care Harper își găsește adăpost într-o casă părăsită, începe să vrea să ucidă. Dacă înainte era doar un simplu ucigaș cu privirea, cum s-ar zice, acum, Harper trece la fapte și își alege victimele pe baza potențialului lor„, citim pe semnebune.ro, iar continuarea vă lăsăm să o descoperiți singuri.

se opreşte aici şi ia obişnuita pauză până luni dimineaţă, când vom reveni cu noutăţi.

 

SPT FM
SPT FM

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Dorina Tătăran

Dorina Tătăran
Traducătoare de literatură la o casă importantă de editură din România, Dorina a fost premiată în 2012 la ediția a III-a a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, secțiunea Proză scurtă. Este o fidelă cititoare de „sud-americană”. Scrie proză scurtă dar se ferește să publice (încă). Iubește cafeaua și florile.