SB-1610-RPC

Gala Verdi, stagiunea de jazz, o modernă punere în scenă a lui Gogol, un roman american şi dans contemporan – acestea sunt invitaţiile culturale cu care vă tentăm astăzi să ieşiţi din case.

De pe suplimentuldecultura.ro aflăm că vineri seara, la Sala Radio, va avea loc Gala Verdi 200. „Pe 10 octombrie, Verdi ar fi implinit… 200 de ani! Bicentenarul Verdi, marcat in 2013 in intreaga lume printr-un mare numar de evenimente care ii sint dedicate genialului artist italian, este marcat inca o data la Sala Radio prin Gala Verdi 200. Vineri, 18 octombrie, de la ora 19.00, Orchestra Nationala Radio va invita la o seara extraordinara ce va reuni fragmente din operele Il Trovatore,Nabucco, Rigoletto, Aida, Don Carlo, Falstaff s.a.”, citim pe suplimentuldecultura.ro. Vor urca pe scenă şi câţiva invitaţi speciali, solişti lirici români recunoscuţi pe plan internaţional.

**

Pe semnebune.ro găsiţi o recomandare de lectură: romanul Invizibil, al lui Paul Auster, unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori americani contemporani. „Invizibil, romanul lui Paul Auster, apărut în 2009, este o lecţie despre felul în care se poate spune o poveste. Scriitorul american tratează teme uzuale precum violenţa, trădarea sau iubirea într-o manieră captivantă, purtându-şi cititorul într-o poveste ce transcende patru decenii şi două continente. (…) Invizibil este o lectură plăcută, captivantă, acel gen de roman pe care îl citeşti pe nerăsuflate. Ceea ce face această carte interesantă nu este povestea în sine, ci felul în care Paul Auster utilizează tehnica narativă”, citim în prezentarea de pe semnebune.ro, care  oferă şi alte detalii despre această carte.

**

În această seară începe Stagiunea de Jazz, la Teatrul Act, aflăm de pe site-ul postmodern.ro. „Concertul din seara deschiderii va fi dedicat lui Bill Evans, unul dintre cei mai talentați pianiști de jazz ai tuturor timpurilor și compozitor inovator și sensibil. Capete de afiș sunt George Natsis, Adrian Flautistu și Vlad Popescu.  Stagiunea de Jazz de la Teatrul Act  este un proiect prin care se încearcă  revitalizarea mişcării de jazz din România. Concertele sunt concentrate asupra unor personalităţi sau teme cum ar  fi: George Gershwin, Michel Petrucciani, Wayne Shorter, O scurtă istorie a chitarei, The Blue Note Years sau World of Brazil”, citim pe postmodern.ro.

**

De pe ziarulmetropolis.ro reţinem astăzi cronica unui spectacol de teatru: Revizorul, de Gogol, regizat de Felix Alexa. „Vreţi să vedeţi un BMW înaintând pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, pe muzica lui Mozart? Astfel îşi deschide spectacolul Felix Alexa, regizorul celebrei piese gogoliene „Revizorul“. Avem de-a face cu o variantă îndrăzneaţă şi revigorantă, unde teatrul se aliază triumfal cu dansul şi cu muzica, pentru a servi publicului un cocktail-surpriză, cu ingrediente care mai de care mai savuroase”, citim pe ziarulmetropolis.ro, unde impresiile sunt mult mai detaliate şi convingătoare. Găsiţi acolo şi datele reprezentaţiilor, precum şi întreaga distribuţie a acestui spectacol care se pare că nu trebuie ratat.

**

Pasionaţii de dans contemporan au ocazia să asiste la o competiţie din acest domeniu, aflăm de pe feeder.ro. „Asociația Secția de Coregrafie vă invită la prima ediție a unui eveniment unic în România. “ALT CONCURS NAȚIONAL DE COREGRAFIE” va avea loc sâmbătă, 12 octombrie de la ora 16:00 la Centrul Național al Dansului. “ALT CONCURS” este o competiție națională dedicată coregrafilor, dansatorilor și performerilor care vor aduce în atenția publicului, dar și a profesioniștilor ultimele tendințe din dans și performance ce vor aborda mai multe stiluri de exprimare corporală, de la pop, abstract, teatral, până la experiment senzorial, video și sonor. Evenimentul va pune în scenă 13 producții independente noi, majoritatea autofinanțate, ce reunesc peste 50 de coregrafi, dansatori, performeri, actori și muzicieni români”, citim pe feeder.ro.

Ne oprim aici şi sperăm că v-am convins şi de această dată că nu ducem lipsă de manifestări culturale, trebuie doar să vrem să le vedem.

 

SPT FM
SPT FM

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Dorina Tătăran

Dorina Tătăran
Traducătoare de literatură la o casă importantă de editură din România, Dorina a fost premiată în 2012 la ediția a III-a a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, secțiunea Proză scurtă. Este o fidelă cititoare de „sud-americană”. Scrie proză scurtă dar se ferește să publice (încă). Iubește cafeaua și florile.