SB-1609-RPC

Săptămâna începe în stil boem, cu invitația la teatru lansată de ziarulmetropolis.ro. Teatrul Nottara organizează prima ediție a Festivalului Internațional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, eveniment care va avea loc în perioada 12 – 19 octombrie 2013. ”Festivalul […]propune două secţiuni. Prima secţiune, cea competitivă, a fost denumită emblematic „Criză teribilă, monşer!”, pentru că, în cadrul acesteia, vor intra în competiţie spectacolele, din mai multe ţări (Franța, Serbia, Bulgaria, Austria), concepute pe tematica (prea prezentă, prea cunoscută) a crizei. Cu alte cuvinte, se încearcă ilustrarea prin teatru a unui subiect de actualitate: criza de orice tip (economică, socială, politică, sexuală sau identitară).

**

În aceeași notă festivă, pe postmodern.ro, Maria Comăndașu  povestește despre o seară magică în cadrul Festivalului George Enescu, unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale anului. Articolul este o caldă invitație la ieșire din cotidian și savurare a muzicii clasice: ”Eşti hipnotizat şi nu eşti veriga slabă – în jurul tău oamenii au zâmbete largi şi odihnite, ca după revederea unui loc drag. Pe scenă, modestia dirijorului Christian Zacharias e adorabilă şi cuceritoare. Arcuşurile bat în partituri. Publicul e copleşit.” În cadrul Festivalului, astăzi, la 16:30, Corul Național de Cameră ”Madrigal” va sărbători 50 de ani de existență, pe scena Ateneului Român, iar la ora 18:00, la Sala Mare a Palatului, publicul se va bucura de acordurile puternice ale operei Walkiria, semnată de compozitorul Richard Wagner, sub bagheta dirijorului Marek Janowski.

**

În revista SemneBune,  Carla-Francesca Schoppel caută și găsește un răspuns elegant pentru întrebarea  dacă există un timp al cărților, propunând cititorilor o plimbare prin colecția personală de amintiri legate de cărțile citite de-a lungul timpului. ”Nu există „prea devreme” pentru cărţi. Poate fi maxim o întâlnire pe fugă, pe care o vei onora altădată, poposind îndelung asupra acelei lecturi. Probabil că undeva la nivelul unui inconştient colectiv, cu toţii ştim despre repetitivitatea sentimentelor, despre porniri şi întrebări care zdruncină lumea, sau despre aventurile puse din stradă pe foaie; dintotdeauna, acesta este motivul pentru care nimic nu poate să ne zdruncine într-atât încât să avem regrete faţă de o anumită lectură, aparent nepotrivită.”

**

Articolul semnat de Alina Neagu, pe hotnews.ro, dezvăluie planul ambițios al maratonului Bibliocity, care va avea loc în perioada 15 – 24 septembrie, în București, cu mottoul ”Zece zile, Zeci de locatii, Zeci de evenimente inspirate din cărți!” Dedicat în întregime cărții, ”evenimentul este gândit sub forma unor file de carte: Biblio Cafe, Biblio Scena, Biblio Cinema, Biblio Scriptum, Biblio Atelier, Biblio Junior, Biblio Tour, Biblio Street.” Programul complet al maratonului este disponibil pe www.bibliocity.ro.

banner-revista-presei-SPT

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Andreea Banciu

Andreea Banciu
Vice-președinte și Director de Programe al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine (2007), Andreea este traducător de text literar (Master pentru TTLC, 2010) și editor experimentat. Manager al proiectului cultural „Scrie-ți povestea” (#FILIT Iași). Îi plac înotul și chitara clasică. Scrie, vorbește și râde mult.