SB-0910-RPC

Începem de astăzi cu o ştire inedită. Pe semnebune.ro este anunţat un concurs cu adevărat neobişnuit. Şi amuzant. Concurs de scris minciuni! „Chiar dacă nu ești părinte sau bunică, poți câștiga una din cele 3 (trei) cărți puse în joc de către Ed. Corint Junior. Poți fi vecină sau mătușă, ori un binefăcător pentru puștiul tău favorit de pe stradă. Ce trebuie să faci? Simplu: scrie cea mai gogonată minciună (cât se poate de credibil!) și prin tragere la sorți poți oferi cartea în dar. Scrie cea mai aberantisimă miniciunică și o vom premia”, citim pe semnebune.ro. Premiul constă în volumul 3 al seriei Cel mai mare mincinos din lume, de James Patterson. Tot pe semnebune.ro găsiţi condiţiile de participare şi modalitatea în care câştigătorii vor intra în posesia cărţii.

**

De pe suplimentuldecultura.ro recomandăm cronica unei cărţi scrise de către o iraniancă. Este vorba despre Tatăl celuilalt copil, de Parinoush Saniee. „… scriitoarea n-a parasit Iranul, ba mai mult, a ajuns sa lucreze la un moment dat in Ministerul Muncii. Este Saniee dovada ca totusi se poate scrie liber in Iranul de azi? Sau vorbim de un compromis, de un pact facut cu puterea, din  care ambele parti au ceva de cistigat, dar si de pierdut? Nu stiu cum este privita Saniee de colegele ei scriitoare, daca se cunosc si isi vorbesc pe la diverse festivaluri literare, insa cu siguranta vorbim de o autoare care merita citita”, scrie Florin Irimia în deschiderea cronicii de pe suplimentuldecultură.ro. Urmează detalii despre carte, despre întâmplările din ea, care v-ar putea convinge să o cumpăraţi.

**

De pe bigcitylife.ro aflăm că în clubul Expirat se deschide astăzi un nou sezon de muzici live. „Din octombrie, deschidem Expiratul de miercuri şi dăm startul noului sezon de Alternativa – seara care îţi aduce pe scena din Brezoianu 4, săptămânal, trupe locale consacrate şi newcomeri pe care e musai să-i asculţi. Prima ediţie din colecţia nouă de live-uri se întâmplă miercuri, pe 9 octombrie, cu ASTERO, în concert. (…) Astero vine de la expresia “emoţional range of a tea spoon”, iar accentul e pe “a”, nu pe “e”. Au apărut prima dată pe o scenă prin 2008 – 2009, fără să ştie foarte bine ce fac, ce vor să cânte şi unde vor să ajungă, ca orice altă trupă nouă. Sound-ul, substanţa şi personalitatea au venit în timp, după multe concerte, multă muncă şi multe hopuri obligatorii pentru orice formaţie: schimbări de membri, de săli, de scule şi de stil”, citim pe bigcitylife.ro.

**

Prezentarea unui film care îl readuce pe marile ecrane pe Robert de Niro o găsim pe site-ul postmodern.ro. Este vorba despre Malavita sau The Familiy, regizat de Luc Besson, care va avea premiera în România în 15 noiembrie. „Filmul urmărește povestea unui clan mafiot relocat sub programul de protecție a martorilor și îi reunește pe Robert De Niro, Michelle Pfeiffer și Tommy Lee Jones. Bazat pe romanul Malavita/Badfellas scris de Tonino Benacquista, filmul privește cu accente umoristice viața lui Giovanni Manzoni (Robert De Niro) – un șef mafiot retras din activitate care face o înțelegere cu FBI-ul în urma căreia el și familia lui se mută în Franța, asumându-și noi identități”, mai citim pe postmodern.ro.

**

Pentru vineri, 11 octombrie, Godot Cafe-Teatru v-a pregătit spectacolul intitulat Bella şi Cavalerul fără Nume, de Oliver Emanuel, traducere şi adaptare Vladimir Anton, aflăm chiar de pe site-ul cafenelei, godotcafeteatru.ro. „Toate fetele, chiar daca marturisesc sau nu, asteapta toata viata un cavaler necunoscut. El trebuie sa vina, nu neaparat pe un cal alb, poate fi pur si simplu iubitul acela care intinde o mana cu dragoste si protectie atunci cand ea are nevoie de asta… O granita fragila dintre realitate si fictiune… O atmosfera aparte… Solutii scenice simple, dar extrem de teatrale… Un joc actoricesc implicat, deloc patetic… Ironie si distantare… Genul acela de poveste de care avem nevoie din cand in cand si care isi gaseste publicul oriunde”, mai citim în prezentarea spectacolului, de pe acelaşi site.

Acestea sunt recomandările culturale de azi, vă lăsăm să le digeraţi şi să alegeţi.

 

banner-revista-presei-SPT

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Dorina Tătăran

Dorina Tătăran
Traducătoare de literatură la o casă importantă de editură din România, Dorina a fost premiată în 2012 la ediția a III-a a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, secțiunea Proză scurtă. Este o fidelă cititoare de „sud-americană”. Scrie proză scurtă dar se ferește să publice (încă). Iubește cafeaua și florile.