SB-0611-RPC

Un roman care se poate descărca gratuit de pe internet, un nou festival de film, confirmarea concertului pe care Peter Gabriel îl va susţine la Bucureşti, Salonul de Bandă Desenată şi seri de jazz – acestea sunt propunerile culturale pe care le vom detalia astăzi.

 

Pe semnebune.ro ne oprim astăzi asupra unei recomandări de lectură inedite. Şi spun inedite nu doar pentru că este vorba despre un roman catalogat drept atipic, ci şi pentru că poate fi descărcat gratuit de pe internet, lucru care se întâmplă destul de rar. Este vorba despre Îmblânzitorul apelor, romanul de debut al lui A.R.Deleanu. Iată ce spune autorul despre această carte, citat pe semnebune.ro: „inca inainte de a publica prima carte eram de parere ca, daca voi publica, nu voi reedita. in povestile mele am prins, ca intr-un bob de chihlimbar, totul meu si al celor din jurul meu la acel moment. mi-e greu sa perpetuez o clipa si o stare care, pentru mine, oricat mi-as dori sa nu fie asa, nu mai exista. pastrez imblanzitorul ca pe acea insula a mea, ca amintire a ceea ce am castigat si pierdut odata cu scrierea si eliberarea povestii, ca legamant etern intre autor si cea careia ii este dedicata.” Îmblânzitorul apelor a apărut în 2012, la Casa de Pariuri Literare, cu o prefață semnată de Mihail Vakulovski.

**

Între 9 şi 14 noiembrie, la Cinema Studio, se va desfăşura Festivalul Filmului German, aflăm de pe postmodern.ro. „Pe parcursul a șase zile, Festivalul Filmului German va reuni producții actuale precum și filme clasice ale cinematografiei germane. Se va pune, însă, accentul pe debuturile regizorale ale unor cineaști promițători. Deschiderea oficială va fi reprezentată de proiecția filmului Oh, Boy! (2012) debutul lui Jan-Ole Gerster, deopotrivă regizorul și scenaristul din spatele filmului. Acesta s-a bucurat de succes în Germania, fiind recompensat cu șase premii din partea Academiei Germane, dintre care pentru regie, scenariu și cel mai bun film”, citim pe postmodern.ro, unde găsiţi şi programul proiecţiilor pe zile. Toate filmele vor avea subtitrare în limba română, iar biletele se vor putea cumpăra online, de pe pagina Institului Goethe.

**

Fanii lui Peter Gabriel se pot bucura, pentru că, în sfârşit, celebrul artist, cunoscut şi ca membru fondator al Genesis, va ajunge la Bucureşti, aflăm de pe site-ul larevista.ro. „Celebrul artist de origine britanică se va afla pentru prima dată la noi în ţară, în primăvara anului viitor, concertul său fiind programat să aibă loc pe 8 mai, în pavilionul central din cadrul complexului expoziţional Romexpo. Show-ul face parte din turneul Back to Front, ce macheaza 25 de ani de la apariţia celui mai cunoscut album al artistului, “So”, material remasterizat şi disponibil, începând cu această lună, într-o ediţie de colecţie. (…) Biletele sunt disponibile pe www.myticket.ro, începând de joi, 7 noiembrie, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de distanţa faţă de scenă”, citim pe larevista.ro, unde găsiţi şi preţurile, care, vă prevenim, nu sunt tocmai mici.

**

Banda desenată, un gen care a început să (re)câştige teren, se va afla în centrul atenţiei la Bucureşti, în perioada 7 noiembrie-5 decembrie 2013, aflăm de pe hotnews.ro. În intervalul amintit, va avea loc Salonul European de Bandă Desenată, a cărui deschidere va avea loc la Victoria Art Center ((Calea Victoriei 12C, in stanga bisericii Zlatari). „Numeroase ateliere sunt deschise amatorilor pe perioada Salonului European de Banda Desenata: copiii vor invata cum sa creeze benzi desenate sub indrumarea lui Octav Ungureanu si a artistilor revistei Comics, Valentin Sava ii va ajuta pe doritori sa-si creeze propriul supererou, Matthias Picard va sustine un atelier 3D, Atak/Georg Barber va coordona un atelier de productie de carte serigrafiata, iar libraria Jumatatea plina va organiza un atelier de fanzine DIY”, citim pe hotnews.ro, unde găsiţi şi alte detalii despre această manifestare.

**

Dacă e marţi, e jazz – putem spune după ce am citit articolul de pe jazzcompas.com care anunţă o nouă serie de concerte săptămânale ce vor avea loc în fiecare seară de… marţi, evident. „Împreună cu Teatrul Mignon lansăm o serie de concerte săptămânale numite Tuesday Jazz @ Mignon. Cunoscut drept locul unde publicul se întâlneşte cu teatrul, începând din luna noiembrie Mignon va găzdui şi seri de muzică improvizată şi jazz cu artişti români şi străini, concerte propuse de revista Jazz Compas. Tuesday Jazz @ Mignon sau “mica stagiune de jazz de la Mignon” se va desfăşura în spaţiul elegant al teatrului situat lângă Piaţa Rosetti din Bucureşti, acolo unde veţi putea petrece serile de marţi la un concert, alături de prieteni şi un pahar cu vin din partea casei”, citim pe jazzcompas.com, unde este publicat şi programul concertelor din luna noiembrie.

 

Revista presei culturale se încheie aici. Deocamdată. Revenim mâine, cu alte noutăţi şi recomandări.

 

banner-revista-presei-SPT

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Dorina Tătăran

Traducătoare de literatură la o casă importantă de editură din România, Dorina a fost premiată în 2012 la ediția a III-a a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, secțiunea Proză scurtă. Este o fidelă cititoare de „sud-americană”. Scrie proză scurtă dar se ferește să publice (încă). Iubește cafeaua și florile.