SB-0210-RPC

Revista presei culturale de astăzi începe cu o veste bună. De pe semnebune.ro aflăm că de sâmbătă, 5 octombrie, piața de carte din România se mai îmbogățește cu o editură. După cum citim în prezentarea de pe site-ul amintit, „… de la ora 18, în Tramvaiul 26, va avea loc lansarea oficială a Editurii Karth, prin prezentarea a două cărți de poezie. Este vorba de Moartea era un iepure șchiop de Teodora Gheorghe și de Lumina ascunsă de Carmen Zaniciuc.” Tot pe semnebune.ro se pot citi detalii despre acest eveniment cultural și despre cele două proaspete volume de poezie, pe care aveți și posibilitatea să le câștigați. Cum trebuie să procedați pentru asta, aflați de pe semnebune.ro.

**

Dintre concertele care vor avea loc în weekend, prin localurile din București, ne oprim asupra celui care va avea loc sâmbătă, în Fabrica. „După o vară petrecută pe la cele mai faine festivaluri din ţară (FanFest, Bucovina Rock Castle, Posada, etc.), clujenii de la Luna Amară revin în clubul bucureştean Fabrica, sâmbătă, pe 5 octombrie, de la ora 22:00. Aşteptaţi-vă la un concert intens, deopotrivă energic şi melancolic, trademark Luna Amară!”, citim pe bigcitylife.ro. Tot acolo se poate vedea videoclipul Pietre în alb al celor de la Luna Amară. Pentru concertul amintit, biletul costă 20 de lei.

**

De pe larevista.ro aflăm despre un show special care va avea loc joi, 3 octombrie, la Sala Polivalentă, și care va fi susținut de trupa Vank și invitații săi. Printre ei se numără și celebrul actor român, Radu Beligan. „Momentul îndrăgitului actor în timpul spectacolului se va referi exact la tema show-ului – reţeta fericirii – şi la faptul că fiecare dintre spectatori face parte din reţeta fericirii, pentru că prin acţiunile lui ajuta că fericirea să fie exprimată şi exteriorizata”, citim pe larevista.ro. La amintitul concert vor urca pe scenă și Andra și Loredana, plus un alt invitat special, care va rămâne o surpriză, până în momentul show-ului.

**

Festivalul de Film București aduce pentru iubitorii de film cele mai bune pelicule, în perioada 7 – 10 octombrie, la Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR)”, aflăm de pe ziarulmetropolis.ro. Acolo găsiți și detalii despre unele dintre filmele care vor putea fi văzute în cadrul festivalului, dintre care amintim Blancanieves și Compliance, ambele premiate și cu succes de public și chiar de critică. „Noul Cinematograf al Regizorului Român se află în incinta Muzeului Naţional al Ţăranului Român. Intrarea la film este 10 lei, la preţ întreg, şi 7 lei pentru studenţi, elevi şi pensionari”, mai citim pe ziarulmetropolis.ro.

**

„Prima reprezentație din această toamnă a spectacolului Masculin/Feminin, scris si regizat de Lia Bugnar, va avea loc marți, 8 octombrie, ora 19:00  la Teatrul de Comedie”, citim pe hotnews.ro. Din distribuția acestui spectacol fac parte actorii Marius Manole, Andrei Aradits, Ilinca Manolache, Laura Creț și Theodora Stanciu. “Se întâmplă doar la teatru să te duci cu așteptări, dar să te întorci cu întrebări. Adevărurile prezentate pe scenă te iau de guler și te scutură de toate inhibițiile și prejudecățile despre tot ce te înconjoară și despre tot ce credeai sau nu credeai că poate fi iubire. (…) În spectacolul Masculin/Feminin vedem iubirea în cele mai puternice forme ale ei, dar nu iubirile din basme, ci iubirile crude din viața deloc ideală pe care o trăim în secolul acesta. Nu este nimic amplificat în realitatea poveștilor Liei Bugnar. Întâmplările sunt autentice și te trec prin mai multe stări: mai întâi ești contrariat, apoi negi, apoi ești curios, apoi ești înțelegător și empatic”, mai citim în prezentarea de pe hotnews.ro, care încheie revista presei culturale de astăzi.

 

banner-revista-presei-SPT

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Dorina Tătăran

Traducătoare de literatură la o casă importantă de editură din România, Dorina a fost premiată în 2012 la ediția a III-a a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, secțiunea Proză scurtă. Este o fidelă cititoare de „sud-americană”. Scrie proză scurtă dar se ferește să publice (încă). Iubește cafeaua și florile.