RV26-07

Acest articol a fost publicat de Dorina Tătăran pe 26.07.2013 în rubrica Mondolit și are asociate următoarele etichete: , , , , .

Amatorii de plimbări la pas prin București, mai exact prin zonele lui cu istorie, au ocazia să participe, începând de sâmbătă, 27 iulie, la o nouă ediție a tururilor pietonale ghidate organizate gratuit de către Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate, aflăm chiar de pe site-ul organizației, arcen.info. Este vorba despre proiectul intitulat „Cu bastonul prin București”, care se va desfășura „timp de 8 săptămâni pe un traseu de 2 km, în fiecare sâmbătă de la ora 11.00 și duminica de la ora 18.00, având ca punct de pornire Cercul Militar Național.” Traseul cuprinde zece opriri și va dura două ore. „Echipa ARCEN a pregătit în acest an povești și informații surpriză despre centrul jurnalistic al Bucureștiului interbelic, despre viața privată a familiei regale, despre grădinile și teatrele de vară ale Capitalei, despre fostele hoteluri și berării ale orașului, dar și despre primari celebri, care au contribuit la dezvoltarea și modernizarea orașului”, mai aflăm din prezentarea de pe arcen.info.

**

O recomandare de lectură găsim astăzi pe semnebune.ro, unde Sowilo scrie despre ultimul roman al Cristinei Nemerovschi, nymphette_dark99. „Situațiile aparțin tragi-comicului, dezvăluind mizeria umană și toate canalele ei de scurgere. Sex, drugs and rock’n’roll (sau black metal) și replici tăioase și ascuțite ca lama toporului unui călău nu prea manierat. Stilul Cristinei Nemerovschi e inconfundabil “, se spune în recenzia romanului amintit, pe care o găsiţi integral, cu multe impresii şi detalii, pe semnebune.ro.

**

Dacă doriți să vedeți un film în aer liber, puteți să o faceți la Noul Cinematograf al Regizorului Român, de la Muzeul Țăranului Român, de pe Șoseaua Kiseleff. Astăzi, de exemplu, de la ora 18.30, va rula filmul The Hunt, cu Mads Mikkelsen, actor care a devenit foarte cunoscut la noi prin serialul Hannibal. Întregul program al filmelor care pot fi văzute în weekend îl puteți afla chiar de pe site-ul muzeului, muzeultaranuluiroman.ro. Tot de acolo aflăm că preţul unui bilet este de 10 lei, iar dacă vremea va fi nefavorabilă proiecţiile se vor muta în interior.

**

Chiar dacă e mai greu de imaginat, există și locuri de muncă frumoase, aflăm de pe webcultura.ro. În articolul intitulat „Da, există și așa ceva: locuri de muncă frumoase” se spune că există o companie americană care “produce invenții: în medie, câte un patent de invenție la fiecare trei zile. Cam 200 pe lună. Și peste 2000 pe an”, iar o parte dintre angajații ei au birourile amenajate pe o… corabie de pirați. Alții lucrează într-o căsuță-bocanc, alții într-o căsuță-prăjitură și multe altele. De altfel, sediul central al firmei a fost denumit, cum altfel, Inventionland, mai aflăm de pe webcultura.ro, unde se pot vedea și câteva imagini cu amintitele birouri inedite.

**

banner-revista-presei-SPT

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Dorina Tătăran

Traducătoare de literatură la o casă importantă de editură din România, Dorina a fost premiată în 2012 la ediția a III-a a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, secțiunea Proză scurtă. Este o fidelă cititoare de „sud-americană”. Scrie proză scurtă, dar (încă) se ferește să publice. Iubește cafeaua și florile.