RV25-07

La sfârşitul acestei săptămâni va avea loc o nouă ediţie a Festivalului Sighişoara Medievală, aflăm de pe radiocultura.ro. Printre altele, participanţii vor avea ocazia să afle mai multe despre luptele şi despre dansurile medievale. „Şcoala de Dans Medieval, care se va organiza sâmbătă şi duminică, de la ora 11.00, în Piaţa Mercenarilor (la Turnul cu Ceas) va fi coordonată de coregrafa Izabela Kevorkian, care ‘va oferi vizitatorilor prilejul de a învăţa dansuri specifice perioadei medievale şi posibilitatea de a afla mai multe informaţii despre evoluţia exprimării prin dans, de la dansul popular la cel de curte’” – spun cei de la radiocultura.ro. De asemenea, „Şcoala de Lupte Medievale va fi organizată în zilele de sâmbătă şi duminică, de la ora 11.00, în Piaţa Vlad Cavalerul Dreptăţii (Piaţa Cetăţii), sub coordonarea lui Florin Kevorkian, şi va oferi doritorilor posibilitatea de a învăţa cum şi pentru ce luptau oamenii în epoca medievală.”

**

În cazul în care sunteţi în căutarea unei recomandări de lectură, pe semnebune.ro, puteţi citi o recenzie a unei cărţi a lui Neil Gaiman, recent tradusă la noi, este vorba despre Oceanul de la capătul aleii, recenzie semnată de către Val Ceau. Neil Gaiman este cunoscut ca autor de sf şi fantasy. „Oceanul de la capătul aleii nu este pentru copii, dar, în stilul său caracteristic, este cu copii și lumea trece granița basmului, intrând pe teritorii pe care cred că doar copiii le pot înțelege și le acceptă fără să își pună prea multe întrebări. Ușor fantastic, extrem de uman, romanul spune povestea unei maturizării și simbolizează fapte dureroase, învelindu-le în pojghița protectoare a fanteziei, pentru a le face mai ușor de acceptat și de înțeles”, spune Val Ceau în recenzia lui de pe semnebune.ro, unde puteţi citi mai multe detalii despre această carte.

**

Impresii, recomandări sau antirecomandări de filme puteţi citi pe suplimentuldecultura.ro, într-un articol semnat de Iulia Blaga, articol intitulat Filme de vacanţă. În grupajul din articolul amintit, găsiţi informaţii despre Pacific Rim, ultimul film al lui Guillermo del Toro, White House Down, The Best Offer, ca să amintim câteva dintre filmele care deja sunt pe marile ecrane, dar şi despre unele care urmează să apară în curând, cum ar fi The Wolverine, The Conjuring, Passion, thrillerul erotic al lui Brian De Palma, Kick-Ass 2 şi, nu în ultimul rând, Sunt o babă comunistă, realizat de către Stere Gulea, după cartea scriitorului român Dan Lungu, film care va intra în cinematografe pe 23 august.

**

De pe feeder.ro aflăm că azi, de la ora 20, are loc deschiderea expoziţiei de pictură a tinerei artiste Elisabeta Gherghel, la Galeria Imbold, de pe strada Polonă nr. 40. Expoziţia este intitulată „Ce te faci cu calul roz”, iar vernisajul ei este continuat, de la 21.30, cu un recital susţinut de saxofonistul Edy Neumann. „Tânăra pictoriță a pornit de la ideea unui cal roz, asociat cu poneiul roz, jucăria preferată a fetițelor în cele mai multe cazuri, având aici simbol al copilăriei, al purității, al naivității și al comunicării directe cu obiectele neînsuflețite acordându-le o importanță mare sau nulă în funcție de starea de spirit”, scrie în articolul de prezentare de pe feeder.ro. „Întrebarea din titlul proiectului vrea să evidențieze și să pună accent pe spiritul copilăriei, unde se duce…se pierde sau rămâne…e bun sau rău…vrem să ne întoarcem în vremurile alea sau nu?” – spune Elisabeta Gherghel, citată tot de către cei de la feeder.ro.

***

banner-revista-presei-SPT

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Dorina Tătăran

Dorina Tătăran
Traducătoare de literatură la o casă importantă de editură din România, Dorina a fost premiată în 2012 la ediția a III-a a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, secțiunea Proză scurtă. Este o fidelă cititoare de „sud-americană”. Scrie proză scurtă dar se ferește să publice (încă). Iubește cafeaua și florile.