Îndrăgostită de doi

Nu-i uşor să te îndrăgosteşti, mai ales când deja iubeşti pe altul. Ştiu că se spune că nu poţi iubi doi oameni deodată, da’ la mine n-a fost aşa. Îmi era drag omul cu care convieţuiam şi el era blând cu mine şi înţelegător. Rareori se supăra, da’ se întâmpla să uite de mine, să fie preocupat de altele. Ce să mai, nu prea eram într-o toană fericită. Atunci l-am cunoscut pe el. Ne-am întâlnit dintr-o întâmplare, sau poate o nebunie, ştiu că era o după-amiază călduroasă de toamnă şi noi ne plimbam pe străzi. De câteva ori am crezut că ne-am rătăcit şi mi se făcuse teamă. Timpul a zburat, soarele a început să cadă şi a trebuit să mă întorc acasă. Nu ne-am promis nimic, ne-am despărţit ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Am început să-l iubesc, o dulce pacoste. Aveam în mine excese adunate şi vroiam să-i dau lui tot. Nu ştiu ce m-aş fi făcut fără el, poate că aş fi fost alta astăzi.

 

I-am dat întâlnire într-o zi pe înserat, în faţa unui restaurant cu terasă, o cârciumă de cartier, de fapt. Mă îmbrăcasem în cea mai bună rochie, ba chiar îmi aranjasem şi părul, aveam emoţii, nu mai petrecusem o seară împreună şi îmi făcusem speranţe mari. N-a venit, am aşteptat o vreme plimbându-mă prin dreptul terasei până când întunericul a înghiţit tot, noroc că grădina localului era luminată. M-am aşezat descumpănită pe marginea unei borduri. Aveam şase ani, sau pe aproape, şi la vârsta asta iei totul în tragic. El era cu un an mai mic ca mine, dacă ar fi venit, urma să jucăm Remi la mine acasă, să ascultăm casetele mamei cu muzică şi să bem suc tutti frutti.

 

Atunci s-a aşezat lângă mine omul drag. M-a privit blând, m-a mângâiat pe creştet înţelegător, mă urmărise de pe terasă şi nici n-a mai fost nevoie să-i povestesc, deabia mă abţineam să nu plâng, căci dezamăgirile în dragoste sunt întotdeauna dureroase.

 

S-a ridicat şi mi-a întins mâna, hai acasă tăticule, e târziu, a spus.

 

 

Lasă un semn

comentarii

Despre autor

Număr articole publicate : 25

Comentarii

  1. Arnoux Maz spune:

    Viral