„De ce?” – dezbatere organizată de Editura Univers

rsz_event_editura_unviers

Cu ocazia lansării unei noi ediții din Lumea Sofiei, romanul istoriei filosofiei, care deschide seria de autor Jostein Gaarder, Editura , alături de Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti, vă invită la dezbaterea „De ce?”.

Este elevul încurajat să pună întrebări? Câţi profesori din sistemul românesc de învăţământ sunt şi mentori, nu doar simpli intermediari? Poate fi cunoaşterea distractivă? Cum se poate transforma şcoala din obligaţie într-un act asumat? Cum putem continua filosofia din clasă în viaţă?

Acestea sunt doar câteva dintre subiectele atinse în discuţia din 19 noiembrie 2013. Pe urmele Sofiei și ale profesorului ei misterios, vom căuta și noi răspunsuri potrivite lumii din jurul nostru.

Dezbaterea va fi moderată de prof. Dana Niculae, preparator la Facultatea de , şi se va desfăşura în Sala de Festivităţi a Colegiului „Gheorghe Lazăr”, începând cu ora 12.30.

Urmează-ţi curiozitatea, fii curajos şi devino prieten al Sofiei, în aventura ei prin lumea semnelor de întrebare!

Editura aduce cititorilor o nouă ediție a Lumii Sofiei, romanul-eveniment al lui Jostein Gaarder, tradus în 60 de limbi și vândut în peste 40 de milioane de exemplare. Republicată la cererea publicului cucerit de povestea micuței Sofia, cartea autorului norvegian apare într-o nouă traducere, aparținând Anei Mihăilescu. Lumea Sofiei este romanul istoriei filosofiei, îmbrăcând în forme accesibile și captivante marile modele de gândire ale lumii, din cele mai vechi timpuri și până astăzi.

SemneBune este partener media la acest eveniment.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Andrei Zbîrnea

Avatar
Arnoux MAZ este pseudonimul sub care a semnat articolele de pe SB. Andrei este poet și activist cultural, premiat și antologat în volume de poezie, din 2010. A fost Manager de proiect al Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, din 2012 până în 2015. A publicat "Rock în Praga" în 2011 și "#kazim (contemporani cu primăvara arabă)" în 2014 la editura Herg Benet.