ecranizarea romanului Sint o baba comunista

Regizorul Stere Gulea a inceput de luni filmarile pentru lungmetrajul Sint o baba comunista!, dupa romanul omonim al lui publicat la .

Lungmetrajul ii va avea ca protagonisti pe Luminita Gheorghiu, Marian Ralea si Ana Ularu.

Filmul, realizat dupa un scenariu semnat de Stere Gulea, prezinta povestea Emiliei (Luminita Gheorghiu), o femeie comuna dintr-un oras de provincie, aflata in febra pregatirilor pentru vizita fiicei ei, emigrata in Canada.

Printre bestsellerurile Editurii Polirom, Sint o baba comunista! este una dintre cele mai traduse carti ale anului 2009. In toamna acestui an, romanul va aparea in traducere la editura Filmat Naklada din Croatia.

De asemenea, editura Aisara a lansat de curind editia a II-a a versiunii italiene a romanului, Sono una vecchia comunista!, in traducerea Ileanei M. Pop.

Romanul a mai fost tradus in: Franta (Actes Sud), Austria (Residenz ), Spania (Pre-textos), Ungaria (Jelenkor), Bulgaria  (Faber Print Ltd.), Polonia (Czarne), Turcia (Apollon Yayincilik), Grecia (Kastaniotis).

Sint o baba comunista! a aparut la Polirom in trei editii (2007 – colectia „Ego. Proza”, 2010 – colectia „Fiction Ltd.”, 2011 – colectia „Top 10+”) si in editie digitala.

Sint o baba comunista! te provoaca sa zimbesti, sa rizi in hohote, sa te intristezi, dar mai ales sa-ti intrerupi, pentru citeva clipe, lectura si sa iesi afara spre a te convinge ca realitatea e altfel, ca oamenii sint altfel.

(n. 1969, Botosani) este unul dintre cei mai apreciati si mai tradusi scriitori din noua generatie, carti ale sale fiind publicate in zece limbi: franceza, germana, italiana, spaniola, poloneza, slovena, maghiara, bulgara, greaca  si turca.

Mai multe informatii despre autor aici.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.