Conferinte la Ateneul Roman

Miine, 30 mai, incepind cu ora 19.00, are loc cea de a treia editie a prestigioaselor Conferinte ale Ateneului Roman.

Nicolae Manolescu, in dialog cu Dorin Tudoran
Tema intilnirii: Un ideal pierdut: normalitatea

„Cred ca lucruri, in fond, acceptabile sint declarate inacceptabile, in vreme ce lucruri cu adevarat inacceptabile sint acceptate drept normalitatea noastra de zi cu zi. Este o schimbare de paradigma, un fel de joc in care ziua este declarata noapte, iar noptii ne adresam cu „Buna dimineata, lumina voastra!”. De aici si impresia pe care Romania o sugereaza deseori – o natiune de somnambuli. Nu-i critica prea tare, ca se trezesc si cad de pe streasina.”
(Dorin Tudoran)

• Biletele au fost puse in vinzare incepind cu data de 24 mai, la casieria Ateneului. Detalii, la numarul de telefon 021-315.68.75. Pretul unui bilet: 5 lei.
• „ Reluarea conferintelor de la Ateneul Roman intr-un format nou, conferinte-dialog, a avut resorturi foarte bine conturate, logice si imperative . Am dorit sa existe un loc de intilnire si dezbatere de idei, de un rafinat nivel intelectual, care sa aduca in atentia opiniei publice teme de real interes, prezentate si argumentate de personalitati de inalt calibru. Intr-o societate apatica, derutata, fara repere si modele adevarate, e nevoie de un astfel de centru de iradiere a valorilor care zidesc. Cred ca proiectul meu s-a dovedit util si are viitor.” (Andrei Dimitriu, directorul Filarmonicii Nationale „George Enescu”)

Evenimentul este organizat de Filarmonica „George Enescu”, cu sprijinul Editurii Polirom.
Parteneri: si Editura Paralela 45.

Coproducator: TVR Cultural.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.