român acceptat la Fellowship

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 19.10.2010 în rubrica Recomandare de lectură și are asociate următoarele etichete: , .

Bogdan-Alexandru Stanescu, director editorial Polirom, este primul editor roman acceptat sa participe la Fellowshipul de la Ierusalim, cel mai important program de pregatire profesionala dedicat editorilor si agentilor literari din intreaga lume. Pe durata celor sapte zile de stagiu (18-25 februarie 2011), coordonatorul colectiei „Biblioteca Polirom” va participa la seminarii si intilniri pofesionale cu autori prestigiosi si profesionisti de la cele mai importante edituri din Statele Unite, Marea Britanie, Germania si Franta.

„A fi admis in cadrul fellowship-ului de la Ierusalim este, poate, cea mai mare bucurie pentru un editor care nu a implinit 35 de ani. E cel mai vechi si mai prestigios program de acest gen. Bucuria mea e cu atit mai mare cu cit sint primul editor roman admis din intreaga istorie de 25 de ani a programului”, a marturisit Bogdan-Alexandru Stanescu.

Fellowshipul va avea loc in perioada desfasurarii celei de-a 25-a editii a Tirgului de Carte de la Ierusalim (20-25 februarie). Pe lista participantilor la editiile anterioare se afla nume importante ale industriei editoriale, precum Jamie Byng – patronul Canongate Books, Jean Mattern – coordonatorul colectiei „Du Monde Entier” de la Gallimard, Beata Stasinska – una dintre patroanele prestigioase edituri poloneze WAB, sau scriitoarea Zeruya Shalev.

Bogdan-Alexandru Stanescu (n.1979) a mai participat pina acum la stagii de pregatire in Germania, Olanda, Mexic, Italia, Spania sau Londra.
Din 2005, coordoneaza Departamentul de traduceri din literatura universala de la Polirom (colectiile „Biblioteca Polirom”, „Thriller”, „Chic”). Dintre autorii importanti achizitionati in cei cinci ani de activitate, amintim: Ernest Hemingway, Doris Lessing, Orhan Pamuk sau Henry Miller.

Bogdan-Alexandru Stanescu este doctorand in literatura romana contemporana, cu o teza despre Emil Botta, coordonata de profesorul Eugen Negrici. Absolvent al Facultatii de Litere din cadrul Universitatii Bucuresti. Master in literatura comparata si in Istoria Artelor. A colaborat cu majoritatea revistelor de cultura autohtone. In 2007, a cistigat faza nationala a Concursului Young Publisher of The Year, apoi a participat, la Londra, la faza internationala, unde a cistigat sectiunea de „book-pitch”.

Din 2008, este presedintele Festivalului International de Literatura de la Bucuresti.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.