Polirom la Bookfest

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 8.06.2010 în rubrica Recomandare de lectură și are asociate următoarele etichete: , .

Editura Polirom va fi prezenta la cea de-a cincea editie a Salonului de Carte Bookfest cu peste 1000 de titluri – aproape jumatate dintre acestea, noutati fata de ultimul tirg. Fiecare din cele peste 15.000 de volume prezente la stand va putea fi achizitionat cu o reducere de 20%. In plus, Polirom le propune vizitatorilor si o oferta speciala: 100 de titluri (literatura romana si traduceri din literatura universala) la pretul de 9,99 lei.

Andrei Oisteanu va lansa un nou volum, o carte-eveniment: Narcotice in cultura romana. Istorie, religie si literatura – un amplu studiu, deopotriva de antropologie culturala si de istorie a mentalitatilor, primul de o asemenea anvergura intreprins pe terenul culturii romane, o carte curajoasa care va modifica probabil configuratia citorva capitole din istoria literaturii romane.

Noutati de referinta ii asteapta si pe iubitorii de literatura romana. Dupa sapte ani, prozatoarea Gabriela Adamesteanu revine in atentia criticilor si a cititorilor cu un nou roman, Provizorat, o carte ce reface atmosfera anilor ’70, intr-o Romanie ce trece de la o scurta liberalizare la dictatura lui Ceausescu, a carui voce se aude tot mai des, tot mai mult. Amor intellectualis. Romanul unei educatii – povestea unei maturizari intelectuale si sentimentale pe fundalul unei epoci tulburi, cea a instaurarii si consolidarii regimului comunist – este noul roman pe care il propune iubitorilor de literatura romana Ion Vianu. Ambasadorul invizibil de Nichita Danilov, o noua editie a romanului Venea din timpul diez de Bogdan Suceava, Noapte buna, copii, romanul la care cunoscutul prozator si publicist Radu Pavel Gheo a scris timp de patru ani, sau Scotch, cea de-a doua carte a Ioanei Bradea, completeaza lista noutatilor din literatura romana aparute in ultimele saptamini la Polirom.
De asemenea de interes pentru iubitorii de fictiune autohtona pot fi si primul volum al lui Dumitru Radu Popescu publicat in seria „Opere”: Mari sub pustiuri, romanul Strainii din Kipukua sau volumul Poeme, cele mai recente aparitii din seria de autor „Valeriu Anania”.

Ultimul roman, inedit, al lui Vladimir Nabokov, Originalul Laurei„evenimentul literar al anului 2009”, potrivit BBC –, prima antologie in limba romana din poezia lui Allen Ginsberg, unul din „patriarhii” generatiei beat si cel mai elocvent purtator de cuvint al acesteia: Howl si alte poeme. Antologie 1947-1997, Nu exista tara pentru batrini de Cormac McCarthy, cartea ce sta la baza filmului cu acelasi nume, o ecranizare cu un succes fulminant recompensata cu patru premii Oscar, cel mai recent roman al indragitei prozatoare franceze Anna Gavalda, Darul unei zile, sau Sexus, primul volum al seriei dedicate prozatorului „Henry Miller”, sint doar citeva dintre cele mai noi titluri aparute in cadrul colectiei „Biblioteca Polirom” – volume de interes pentru iubitorii de fictiune straina.

Noutatilor din domeniul beletristica, romaneasca si straina, li se adauga o oferta impresionanta de volume din sfera nonfiction: cel de-al patrulea volum al proiectului Istoria religiilor, Religiile Indiei si ale Orientului Indepartat, coordonat de Giovanni Filoramo, al treilea volum al Istoriei cinematografiei in capodopereVirstele peliculei. De la „Cintaretul de jazz” la „Luminile orasului” (1927-1931) – semnat Tudor Caranfil, Introducere in stiinta politica de Cristian Preda, Despre diafan. Imagine, mediu, lumina in filosofia antica si medievala de Anca Vasiliu, Democratia bine temperata. Studii institutionale, cel mai recent volum al politologului Dan Pavel, Romania si Europa. Acumularea decalajelor economice (1500-2010) de Bogdan Murgescu – sint doar citeva exemple.

Bookfest 2010 se deschide zilnic la ora 10.00 si se inchide miercuri 9, joi 10 si simbata 12 iunie la ora 20:00. Vineri, 11 iunie, orarul se prelungeste pina la 22:00, iar duminica, 13 iunie, Salonul de Carte isi inchide portile la ora 18:00. Bookfest are loc in pavilioanele 13, 14, 15, 16 si 17 ale Romexpo. Accesul vizitatorilor este liber.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.