Serată Muzicală marca Home of Strings – Visul unei nopți de septembrie

Asociația Home of Strings anunță, cu adevărată bucurie, deschiderea Seratelor Muzicale, la Centrul Cultural Buftea, Joi, 24 septembrie, 2020, ora 19.

Evenimentul va fi privat, cu intrare pe baza de invitatie, dar va fi transmis si online, pe paginile de facebook Home of Strings  și Centrul Cultural Buftea. Relații la telefon 0722446057.

Pandemia, pentru  asociația Home of Strings, este o adevărată provocare, în sensul de a se adapta noilor vremuri.  Cea mai mare provocare este de a reuși să ofere muzică clasică online.

Apar, și sigur vor mai apărea, noi forme de expresie, de conținut cultural, dar Home of Strings va lupta în continuare pentru a aduce oamenii în sălile de spectacol, acolo unde creația este unică. Actul de creație, emoția se nasc și moare doar în sala de spectacol.

Unul din cele mai simple și ieftine moduri de a gestiona arta în aceste vremuri este să o reducem aproape de desființare. Home of Strings nu dorește acest lucru, și,  de aceea, una din variantele de a putea merge mai departe este susținerea acestor serate muzicale, in mediul on line. Acum, mai mult ca niciodată, interpreții de muzică clasică, instrumentală și lirică  au nevoie de noi, cei care organizăm spectacole, de a le da șansa de a fi  pe scenă. Transmiterea cunoştinţelor publicului  şi a dobândirii experienţei scenice este crucială pentru generaţiile tinere, fie că vorbim de balet, dramă sau muzică. Home of Strings nu va ignora dedicația și sacrificiile pe care interpreții de muzică cultă din România le-au făcut și le vor face in continuare.


Visul unei nopți de Septembrie

Distribuția:

Moderator: Sever Avram

În perioada anterioară anului 1989, a activat în viața literară în special ca și critic literar și de artă, calitate în care a și primit premiul revistelor ”Viața Studențească” și ”Amfiteatru”. A condus Cercul de Critică al Universtății din București, coordonat de Prof. Eugen Simion și Cenaclul Literar ”Universitas”, coodonat de Prof. Mircea Martin.

În paralel și mai ales după revoluție, a publicat poezie și eseuri în reviste precum ”România Literară”, ”România Liberă”, ”Viața românească”, ”Ramuri”, ”Dilema”, precumși traduceri de volume literare (în limbile , spaniolă și italiană). Ca jurnalist, s-a dedicat mai mult analizei politice, interne și externe, precum și relațiilor internaționale. A colaborat pentru publicații precum ”Zig-Zag”, ”Expres Magazin”, ”Tineretul Liber”, ”Viitorul românesc”, dar și cu posturi de radio și televiziune: Radio Europa Liberă, Radio România, Televiziunea , etc.

Ansamblul Musica Viva

Ansamblul Musica Viva, fondat în 2005 de pianista Andreea Butnaru şi violoncelistul Florin Mitrea, este gândit, conceput şi realizat ca o manifestare dinamică a muzicii camerale clasice. Au avut până acum mai multe proiecte de succes: Brahmsiana (2008), “Sunet, Materie, Cuvânt” (2010), „Beethoven –Integrala triourilor cu pian“ (2011-2012) şi „Dialoguri muzicale“ (2013 -2015).

În 2013, Musica Viva a fost unul din ansamblurile selectate de BBC Radio Classic să reprezinte Ziua României în transmisiunile Uniunii Europene de radio. Muzicieni cu studii la Berlin, Andreea Butnaru predă la Universitatea Națională de Muzică din București, iar violoncelistul Florin Mitrea este solist instrumentist şi sef de partidă al Orchestrei Naționale Radio.

Baritonul Sergiu Neamtu

A absolvit Universitatea de Muzica din Bucuresti. Vocea lui se remarca prin claritatea timbrala si ambitusul generos ce ii permite sa exploreze o gama larga de repertorii din opera si nu numai. Este specializat pe muzica barocă si clasică, urmand cursurile de maiestrie cu dirijorul Isaac Alonso de Molina in Parma, .

In prezent este masterand  la UNMB, si totodata angajat ca solist vocal, la Teatrul Muzical Ambasadorii.

 

Mezzosoprana Dana Mihordea

A absolvit în 2019 cursurile de licență ale UNMB, secția Canto, clasa prof.Mariana Copos. Tipologia sa vocala – mezzosoprana lirica-se pretează îndeosebi repertoriului de muzica Baroca și Muzica Veche în care este specializata.

În vara anului 2020 a participat la de măiestrie în cadrul Corului Național de Cameră Madrigal, iar în prezent este masteranda a FIM și FCMPM, secțiile Canto și Muzicologie.

Soprana Maria Ungheanu

Absolventa a Universitatii de Muzica Bucuresti, tipologia sa vocala de soprana se preteaza la repertoriul de muzica Mozartian cat si al Bellcanto-ului. Joaca in rolurile Blonda din Rapirea din Serai de W.Mozart, cat si in rolul Despina din opera Cosi fan tutte, de acelasi compozitor. Rolul Olympiei din Povestirile lui Hoffmann de Offenbach. Joaca rolul Norina din Opera Don Pasquale de Donizetti.

Partener: Centrul Cultural Buftea

Parteneri media: Agerpres, HotNews, News National, Agentia de presa Rador, Leviathan, Atelierul de Creatii Digitale, Zile si Nopti, Talks Business, Observator Cultural, Onlinegallery, Ceasca de Cultura, PRwave, SemneBune, Promenada Culturala, Bucharest Cultural Events, BookHub.

Lasă un semn

comentarii

Fii și tu SponsorBun

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
AdLittera este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale.
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Oferă și tu SemneBune: Asociația AdLittera

Redirecționază până la 3,5% din impozitul pe venit pentru ca Asociația pentru Educație și Cultură AdLittera să poată beneficia de sprijinul tău financiar! Redirecționarea este gratuită, adică nu duce la nicio cheltuială suplimentară pentru persoana care completează formularul respectiv. Formularul este opțional și poate fi completat de orice persoană fizică care obține venituri din salarii și asimilate acestora.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Andreea Tănase

Vice-președinte și Director de Programe sociale al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an. Călătoreşte excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și își divinizează cele două pisici Sphynx.