Serată Muzicală Home of Strings la Focșani

Cea de-a treia Ediție a Seratelor Muzicale organizate de Asociația Home of Strings se va desfășura la Ateneul Popular Maior Gheorghe Pastia, pilon de bază pentru cultura orașului Focșani, vineri, 6 mai, 2022, ora 19,30. Home of Strings se întoarce pe scena Ateneului Popular din Focșani de data aceasta cu o Seară de Lieduri, gen muzical intim cu aură veche plină de rafinament.

Liedul, cântec care pune pe muzică poezie, interpretat doar de un artist liric și un pian. Ambii muzicieni împart in mod egal responsabilitatea redării armoniilor bogate și întunecate, imaginile poetice si modulațiile frecvente ale muzicii secolelor XVIII ȘI XIX.

Liedul a căutat să exprime romantismul preocupat de dragoste și sentimentul sublim al naturii cât și de locul omului pe pământ.

Maria UngheanuSoprană, va interpreta liedurile de Vicenzo Bellini. Malinconia, Vanne o rosa și L’abbandono. Iar de W.A.Mozart – An Chloe.

Cristina FieraruSoprană, aduce la Focșani liedurile scrise de Franz Liszt, 3 Sonetti del Petrarca, s.270. Pace non trovo, Benedetto sia‘l giorno, I’vidi in terra angelici costumi.

Adina PapadimasMezzosoprană, ne va încălzi cu un program de cântece clasice spaniole scrise de compozitorul spaniol, Fernando Obradors. La mi sola, Laureola, El Vito, Del cabello mas sutil, Chiquitita la novia.

Fang ShuangBariton, aduce cântecele românești pentru prima dată pe scena Ateneului Popular Gheorghe Pastia din Focșani. Bagă Doamne, luna-n nor – Tiberiu Brediceanu, Cântec Haiducesc – Tiberiu Brediceanu, Revedere – Aurel Eliade, Nimeni în afară de inima singuratică – Piotr Ilici Ceaikovski.

Pianistul care interpretează alături de soliștii lirici este , ce va interpreta și Ave Maria de Schubert, transcripție de Liszt.

Biletele se pot procura on-line pe Bilete.ro, https://www.bilete.ro/seara-de-lieduri/, la casa de bilete a Ateneului Gheorghe Pastia cât și la casieriile Bilete.ro din Focșani.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Andreea Tănase

Vice-președinte și Director de Programe sociale al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an. Călătoreşte excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și își divinizează cele două pisici Sphynx.