Mini-interviu cu soprana Maria Ungheanu

Mâine, 10 octombrie, va avea loc la Sala Mică a Ateneului Român din București, un eveniment  închinat  belcanto-ului italian – opera lui Gaetano Donizetti, Don Pasquale, în recital. Singura doamnă din distribuție este soprana Maria Ungheanu, care și-a luat un răgaz de câteva minute pentru a ne răspunde la câteva întrebări înainte de spectacol.

SB: În data de 10 octombrie urmează să interpretați rolul Norinei în opera bufă a lui Donizetti, Don Pasquale, la Sala Mică a Ateneului din București, iar alături îl veți avea pe , în rolul Doctorului Malatesta. Nu este prima dată când cântați cu baritonul , nici prima colaborare cu Home of Strings. Ne puteți spune ce vă aduce împreună de fiecare dată?

MU:  Prima mea colaborare cu Fang Shuang a fost  atunci când Home of Strings a pus în scenă opera comică La serva Padrona de G.B. Pergolesi și tot atunci a fost prima mea colaborare cu Home of Strings. A fost foarte și ne-am distrat împreună. Este un partener excelent și mă bucur să fim din nou alături pe scenă, de data aceasta în opera Don Pasquale. Colaborarea mea cu Home of Strings este foarte strânsă și sunt recunoscătoare pentru tot ce au făcut și fac în continuare pentru mine. Îmi dau timp să cresc profesional și vocal. Câți, sau mai bine zis cine, dă o șansă tinerilor pentru a câștiga experiență de scenă?! Home of Strings face exact acest lucru.

SB: Când ați știut că vă veți dedica viața muzicii și cât de ușor sau greu a fost să vă convingeți familia să vă susțină?

MU: Pasiunea pentru muzică am descopertit-o devreme, doar că mult mai târziu am reușit să pornesc acest și în practică. Familia mă susține atât cât poate. De exemplu, un lucru foarte pe care vi-l pot împărtăși, este că sora mea a venit din Anglia să fie alături de mine și să mă susțină la spectacolul de mâine, de la Ateneu.

SB: Care este rolul preferat pe care l-ați interpretat vreodată pe o scenă și de ce îl simțiți mai apropiat?

MU:  Dragi îmi sunt multe roluri, cum ar fi Norina și Păpușa Olympia. Cu vârsta și cu acumularea de experiență, aș vrea să abordez și alte personaje din opere.

SB: Ce proiecte viitoare aveți în pregătire?

MU:  Continuăm acest proiect, a doua reprezentație va fi pe data de 1 noiembrie cu Filarmonica Mihail Jora  din Bacau,  dirijor Juan Cantarell și pe data de 17 noiembrie la Filarmonica Lyra din Brăila.  În 2019 voi pregăti rolul Amina din opera  Somnambula si rolul Julietei din opera I Capuleti e I Montecchi de Bellini. Sunt proiecte  mari, frumoase și ambițioase ale asociației Home of Strings.

SB: Pentru că prima operă în recital din seria organizată de Home of Strings este chiar mâine, la Ateneu, vă rugăm să ne spuneți la ce să se aștepte publicul care va participa.

MU: Va fi multă comedie, energie și recomand tuturor cu căldură  acest spectacol.

Sursa foto aici

Lasă un semn

comentarii

Fii și tu SponsorBun

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
AdLittera este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale.
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Oferă și tu SemneBune: Asociația AdLittera

Redirecționază până la 3,5% din impozitul pe venit pentru ca Asociația pentru Educație și Cultură AdLittera să poată beneficia de sprijinul tău financiar! Redirecționarea este gratuită, adică nu duce la nicio cheltuială suplimentară pentru persoana care completează formularul respectiv. Formularul este opțional și poate fi completat de orice persoană fizică care obține venituri din salarii și asimilate acestora.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Andreea Tănase

Vice-președinte și Director de Programe sociale al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an. Călătoreşte excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și își divinizează cele două pisici Sphynx.