Mini-interviu cu soprana Maria Ungheanu

Mâine, 10 octombrie, va avea loc la Sala Mică a Ateneului Român din București, un eveniment  închinat  belcanto-ului italian – lui Gaetano Donizetti, , în recital. Singura doamnă din distribuție este soprana , care și-a luat un răgaz de câteva minute pentru a ne răspunde la câteva întrebări înainte de spectacol.

SB: În data de 10 octombrie urmează să interpretați rolul Norinei în bufă a lui Donizetti, , la Sala Mică a Ateneului din București, iar alături îl veți avea pe Fang Shuang, în rolul Doctorului Malatesta. Nu este prima dată când cântați cu baritonul Fang Shuang, nici prima colaborare cu . Ne puteți spune ce vă aduce împreună de fiecare dată?

MU:  Prima mea colaborare cu Fang Shuang a fost  atunci când a pus în scenă opera comică La serva Padrona de G.B. Pergolesi și tot atunci a fost prima mea colaborare cu Home of Strings. A fost foarte frumos și ne-am distrat împreună. Este un partener excelent și mă bucur să fim din nou alături pe scenă, de data aceasta în opera Don Pasquale. Colaborarea mea cu Home of Strings este foarte strânsă și sunt recunoscătoare pentru tot ce au făcut și fac în continuare pentru mine. Îmi dau timp să cresc profesional și vocal. Câți, sau mai bine zis cine, dă o șansă tinerilor pentru a câștiga experiență de scenă?! Home of Strings face exact acest lucru.

SB: Când ați știut că vă veți dedica viața muzicii și cât de ușor sau greu a fost să vă convingeți familia să vă susțină?

MU: Pasiunea pentru muzică am descopertit-o devreme, doar că mult mai târziu am reușit să pornesc acest vis și în practică. Familia mă susține atât cât poate. De exemplu, un lucru foarte frumos pe care vi-l pot împărtăși, este că sora mea a venit din Anglia să fie alături de mine și să mă susțină la spectacolul de mâine, de la Ateneu.

SB: Care este rolul preferat pe care l-ați interpretat vreodată pe o scenă și de ce îl simțiți mai apropiat?

MU:  Dragi îmi sunt multe roluri, cum ar fi Norina și Păpușa Olympia. Cu vârsta și cu acumularea de experiență, aș vrea să abordez și alte personaje din opere.

SB: Ce proiecte viitoare aveți în pregătire?

MU:  Continuăm acest proiect, a doua reprezentație va fi pe data de 1 noiembrie cu Filarmonica Mihail Jora  din Bacau,  dirijor Juan Cantarell și pe data de 17 noiembrie la Filarmonica Lyra din Brăila.  În 2019 voi pregăti rolul Amina din opera  Somnambula si rolul Julietei din opera I Capuleti e I Montecchi de Bellini. Sunt proiecte  mari, frumoase și ambițioase ale asociației Home of Strings.

SB: Pentru că prima operă în recital din seria organizată de Home of Strings este chiar mâine, la Ateneu, vă rugăm să ne spuneți la ce să se aștepte publicul care va participa.

MU: Va fi multă comedie, energie și recomand tuturor cu căldură  acest spectacol.

Sursa foto aici

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Andreea Tănase

Andreea Tănase
Vice-președinte și Director de Programe sociale al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an. Călătoreşte excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și își divinizează cele două pisici Sphynx.