„Opera în grădinițe și școli” îi aduce pe Bastien și Bastienne la Sala Dalles pe 15 decembrie 2022

Matineu pentru copii: Bastien și Bastienne la Sala Dalles

Asociația Home of Strings organizează a doua reprezentație a operei comice Bastien si Bastienne de W.A.Mozart, într-o atmosferă de poveste, în limba română, joi, 15 decembrie, ora 10, la sala Dalles din București, în cadrul proiectului cultural educational ‘’ ÎN GRĂDINIȚE ȘI ȘCOLI’’.

Creând ceva frumos, întotdeauna va fi mișcare. De orice fel și natură, mai profundă pentru plăcerea publicului. Mai profundă de asemenea și pentru muzicieni. Această mișcare ne face mai bogați, mai liberi obligându-ne să ne punem mai des întrebarea: SUNT LIBER? Trebuie să înțelegem și să realizăm că generozitatea dăruită necondiționat, întotdeauna se va întoarce la noi. Iar dacă nu o avem, muzica e lângă noi.

Mozart, prin lucrările sale ne învață acest lucru. Era copil, avea doar 12 ani, când a compus lucrarea Bastien și Bastienne. Aflată la intersecția dintre baroc și clasic, lucrarea este ferm orientată spre o nouă concepție a operei. Melodiile simple sunt ușor de reținut, nu există trucuri vocale, iar cântecele alternează cu momente vorbite. „Diggi, daggi, shurry, murry, horum, harum.” Cu această vrajă, tânărul și nestatornicul cioban Bastien va reuși să recucerească inima scumpei sale păstorițe Bastienne.

Artiștii vă vor introduce într-o lume de basm, respectând autenticitatea libretului, purtând și promovând portul românesc. Toate aceste aspecte au un obiectiv comun: să înțelegem cât de importantă este identitatea națională. Nu dorim sa teatralizăm opera, nu dorim să mergem pe cutume, dorim să respectăm subiectul operelor, așa cum sunt ele, cu bune și cu rele. Cel mai important este să scoatem in evidență sentimentele, emoțiile și trăirile personajelor.

Regia, costumele și decorul sunt realizate de Asociația Home of Strings.

Distribuția artistică:

Daniel Găină – Bastien
Maria Ungheanu – Bastienne
Fang Shuang – Colas
Tudor Scripcariu – Pian
Cvartetul de coarde Home of Strings

COPII AU NEVOIE DE ARTĂ. Pornind de la acest gând, asociația Home of Strings alături de partenerii săi, vă invită cu mic cu mare, să pătrundeți în lumea lui Mozart, bucurându-vă de vocile artiștilor și a cvartetului de coarde cu pian Home of Strings.


Ora începerii spectacolului: 10.00
Durata spectacolului: 50 de minute
Biletele pot fi cumparate online pe https://www.ticketstore.ro/ro/bilete/3338/mozart-bastien-si- bastienne-sala-dalles-sala-dalles-bucuresti-15-decembrie-2022 sau de la casa de bilete a Sălii Dalles.
Pret bilet 35 de lei.
Ofertă pentru familii: La două bilete cumpărate, au acces gratuit doi copii, cu vârsta între 2-14 ani.
Ofertă pentru grupuri: prețul unui bilet pentru grupuri de peste 15 persoane este 29 lei.

https://www.facebook.com/homeofstrings
Rezervări la nr. de telefon 0720 706 112

Lasă un semn

Comentariu

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 5.016 abonați.

Autor articol: Andreea Tănase

Vice-președinte și Director de Programe sociale al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an. Călătoreşte excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și își divinizează cele două pisici Sphynx.