Festivalul „Orașul și Literatura”, LOFEST 2018

A treia ediția a Festivalului își propune să aducă laolaltă prozatori din România și alte țări europene în patru seri de lecture publice și dezbateri, în a doua săptămână a lunii martie. Acest festival e o contribuție la revigorarea prozei românești în spațiul public prin interacțiunea cu cititorii care vor participa la lecturile-dezbateri din fiecare seară. Vrem să arătăm că există în literatura română un puternic filon citadin care ar trebui cunoscut și dezbătut. Bucureștiul și orașul în general ca teme vor fi prezente și în scrierile invitaților străini, ceea ce face și din a treia ediție una cu participare internațională, centrată pe memoria și prezentul orașului. Festivalul este deschis tuturor amatorilor de literatură, oferindu-le șansa întâlnirii cu Orașul (magic sau real) în operele literare.

Anul acesta vom încerca să creăm un festival aparte, doar cu invitate scriitoare. E vorba de a promova în spațiul public literatura feminină, în formele pe care le poate îmbrăca ea.

  

Trei seri de lecturi publice, întâlniri cu cititorii și dezbateri pe marginea orașului văzut de scriitori din spațiul european.

În perioada 8-10 martie 2018, va avea loc la București a III – a ediție a Festivalului „Orașul și Literatura” (). În cadrul celor 3 seri de lecturi publice, scriitoare din România și din alte țări vor interacționa cu cititorii și vor dezbate tema memoriei și a mitologiei orașului.

Întâlnirile vor avea loc la Institutul Cultural Român și la Muzeul Național al Literaturii Române și vor fi moderate de , Caius Dobrescu, Ovidiu Șimonca și Cezar Gheorghe.

Invitatele sunt autoare cunoscute publicului prin lecturile lor publice: Gabriela Adameșteanu, Cristina Andrei, , Carmen-Francesca Banciu, Veronica D. Niculescu, Mihaela Perciun, , , , Mara Wagner.

Partenerii acestei ediții a festivalului sunt: Institutul Cultural Român, Observator Cultural, TVR 2, Polirom, SemneBune, Poesis Internațional, Clubul de lectură Institutul Blecher, Radio România Cultural, Institutul Polonez București, Nemira, Moldmetal Trading, Reea, Rfi ( Frances Media Monde ), TV City, Agenția de Carte, IQool, Romanian Literature Now, Sport Total, Book Hub.

Programul complet al festivalului îl puteți găsi pe website-ul oficial: http://www.lofest.ro/

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.