Expoziție MNLR Iaşi în Franța

Cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului 2018 și în cadrul Comemorărilor naționale consacrate în Franța scriitorului și dramaturgului Edmond Rostand (1868-1918), Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi prezintă expoziţia „Mihai Codreanu, cavaler al francofoniei”.

Expoziţia semnalează sintetic aspecte din viaţa sonetistului și în principal contribuţia adusă francofoniei prin traducerea piesei de teatru (1919) de Edmond Rostand, o traducere de referință și astăzi în spațiul cultural românesc. Publicul francez va avea de asemenea ocazia să descopere în imagini farmecul Vilei Sonet din , ridicată în anii ʼ30 ai secolului trecut în stil neoclasic românesc.

Expoziţia va fi inaugurată în data de 16 septembrie 2018 la Muzeul „Edmond Rostand – Vila Arnaga” din Cambo-les-Bains, localitate din sudul Franţei, unde dramaturgul francez a locuit timp de nouă ani. Vila Arnaga a fost construită sub îngrijirea acestuia la începutul secolului al XX-lea și este clasată monument istoric. Coordonatoarea muzeului „Edmond Rostand – Vila Arnaga”, Béatrice Labat, se va deplasa la pentru a marca începutul unei relații de parteneriat între Muzeul „Mihai Codreanu” și Muzeul „Edmond Rostand”, în cadrul celei de-a VI-a ediții a Festivalului Internațional de și Traducere – FILIT. Béatrice Labat este de asemenea vicepreședinta Federației Naționale a Caselor Memoriale și a Patrimoniului Literar din Franța.

Lasă un semn

comentarii

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
AdLittera este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale.
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.