Eveniment „Fractal” în Green Hours

Metodă eficientă de luptă împotriva frigului: al doilea cu și , acompaniați de . Aplicarea metodei eficiente de luptă împotriva frigului: Luni, 12 martie, ora 19 în subsolul de la Green Hours (Calea Victoriei 120). Cine are încredere în aplicarea metodei eficiente de luptă împotriva frigului: Bookaholic, BookHub, Grupul pentru Dialog Social (GDS), Editura frACTalia, Blitz Show Revival, SemneBune.


Despre manifestare:

este locul în care literatura încearcă să învingă drumul pe care îl parcurgem zi de zi, de acasă la serviciu sau la școală. ne deturnează din drumul către cartierele dormitor ale Bucureștiului, nu e un cenaclu prăfuit, e un în care ajungem în mijlocul textului pornind de la profesiunea autorului. Prin , vrem ca publicul să-și contureze o voce distinctă și să participe la serile de lectură. vrea să îți aducă aproape profesioniști ai scrisului din țară și de peste hotare. este parte integrantă a noului proiect fra.ro, proiect ce mai cuprinde și serile de performance Blitz Show Revival.Despre autori:

s-a născut în 1981, în Medgidia, judeţul Constanța. A absolvit cursurile Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti şi are un masterat în studii vizuale la Centrul de Excelentă în Studiul Imaginii. A debutat în colecţia underground Carmen coordonată de Un Cristian (Cristian Cosma) în 2001, iar oficial, în 2002, cu volumul „Pagini” (Editura Timpul). A publicat „Fisuri” (Pontica, 2003), „europa. zece cântece funerare” (Cartea Românească, 2005), „spaţiu privat. A notebook”, cu 33 de ilustraţii de Dan Perjovschi (Cartea Românească, 2009), „Non Stress Test” (Casa de Pariuri Literare, 2016). Volumul „spaţiu privat” a fost tradus în italiană de Gabriele di Palma şi a apărut în 2016 la Editura Pietre Vive. Împreună cu partenerul său, regizorul Robert Bălan, a creat mai multe performance-uri şi spectacole, cel mai recent fiind „Identic natural”, în 2016. În prezent, realizează o emisiune despre filme la Radio România Cultural, trăieşte şi lucrează în Bucureşti. Cea mai recentă carte a Elenei se numește „Bani. Muncă. Timp liber” și a apărut la Nemira (colecția Vorpal) în 2017.


, n. 1966 la Braşov. Volume publicate: POEZIE: 1991– „Pauză de respiraţie”, poezii, împreună cu Andrei Bodiu, Simona Popescu şi Marius Oprea; 1994 – „Efebia”; 1994 – „Spălîndu-mi ciorapii”; 1998 – „Deadevă”; 2006 – Ode an die freie Unternehmung, Ottensheim, Edition Thanhäuser (pentru care a primit în 2009, împreună cu traducătorul în germană, Gerhardt Csejka, premiul oraşului Münster pentru poezie europeană); 2009 – „Odă liberei întreprinderi”; ROMAN: 1994 – „Balamuc sau pionierii spaţiului”; 2007 – „Teză de doctorat”; 2010 – „Euromorphotikon”, roman în versuri; 2011 – „Minoic”; 2017 – „Moarte în Ținutul Secuilor”, „Praf în ochi”; ESEU: 1998 – „Modernitatea ultimă”, eseuri; 2001 – „Inamicul impersonal”, eseuri; 2001 – „Semizei şi rentieri. Despre imaginarul burgheziei moderne”; 2004 – „Mihai Eminescu. Monografie”; 2013 – „Plăcerea de a gîndi”; A fost Fulbright Fellow la Universitatea din Chicago. Este profesor de teoria literaturii la Universitatea Bucureşti.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.