Editura Adenium lansează colecția NO ADDICT, coordonată de dr. Ovidiu Alexinschi

Vineri, 20 aprilie 2018, începând cu orele 09:00, în cadrul Conferinței Naționale „Abordarea transdisciplinară a adicțiilor” care avea loc la Palas Congress Hall din Iași, va fi lansată Colecția NO ADDICT și primul titlu din această colecție: Metoda T.I.M.P. Ghid neconvențional în probleme legate de alcool, apărută la Editura Adenium.

Colecția aparține dr. Ovidiu Alexinschi, medic primar psihiatru la Institutul de Psihiatrie Socola Iași, specialist în tratarea adicțiilor.

Textul este un ghid care prezintă sinteza experienței autorului, din prisma lucrului cu mai bine de 2.000 de pacienți, în peste 14 ani de activitate în domeniul tratării alcoolismului.

Această lucrare abordează într-un stil accesibil, toți pașii care trebuie urmați atunci când o persoană are probleme legate de alcool – de la luarea deciziei privind renunțarea la intoxicant și până la menținerea abstinenței. Autorul nu crede în miracole, la fel cum nu crede nici în soluții providențiale; mai mult, dr Ovidiu Alexinschi spune că „oricine are pretenția că vindecă astfel alcoolismul este ori immoral, ori escroc. E la modă – cum să te lași de fumat/băut cu ședințe de 15 minute, auriculoterapia, terapii cu electromagneți etc., imaginația autointitulaților „specialiști” fiind nelimitată. Dr. Ovidiu Alexinschi lansează cu această ocazie ideea că există soluții medicale care și-au dovedit eficacitatea, precum și posibilități de asistență personalizată, adaptată pe nevoile celui în cauză și a familiilor afectate din jurul său.

Fără pretenția că este vorba despre „soluția universală”, ghidul oferă o serie de sfaturi și recomandări care, trecute prin filtrul fiecăruia pot deveni ancore redutabile în lupta continuă cu dependența.

Autorul vine cu o noutate absolută în tratamentul adicțiilor, comprimând într-un acronim simplu de reținut – T.I.M.P. – pașii care trebuie urmați pentru gestionarea adicției de alcool, întregul parcurs al schimbării stilului de viață fiind circumscris în… T.I.M.P.

T  –  Trezirea,

I  –  Inițiativa schimbării

M – Menținerea

P  –  Prevenirea recăderii


În paginile ghidului, dr, Alexinschi a descris într-un limbaj cât mai accesibil cunoștințele psihiatrice actuale, filtrate prin experiența sa clinică și a consilierii individuale sau de moderare a grupurilor cu probleme variate și complexe legate de alcool.

Acest ghid se adresează profesioniștilor, dar mai ales persoanelor și familiilor celor cu probleme legate de alcool, dorindu-se a fi un „self-help guide”, cât se poate de concis, aducând puțină în bezna de cunoaștere din zona adicției la alcool.

Este primul volum din colecția No addict care va conține și alte asemenea ghiduri privind adicția la tutun, la droguri, etnobotanice, jocuri de noroc sau de internet.

Ghidul semnat de medicul Ovidiu Alexinschi reprezintă o lucra­re deosebit de interesantă prin prisma noutății și accesi­bilității, autorul reușind magistral să povestească într-un limbaj accesibil pașii schimbării, în perspectiva unui nou stil de viață.

Atât demontarea miturilor referitoare la alcool, cât și integra­rea în acronimul T.I.M.P. a metodei reliefează viziunea și capacita­tea de sinteză a autorului – cu experiența sa impresionantă în pro­blematică – care reușește să îmbine cunoașterea științifică cu o manieră elegantă de scris, fiind util atât persoanelor, familiilor, cât și celor interesați de gestionarea adicției la alcool.


Acad.Prof.Univ.Dr. Vasile Chiriță, Membru de onoare al Academiei de Științe Medicale din România

Calea descrisă în ghid în fazele sale esențiale (trezirea, inițiativa de schimbare, menținerea și prevenirea recidi­ve­lor) constituie modul în care fiecare persoană și familia sa trebuie să se deplaseze pentru a rezolva problema și de a crea o familie și mediul „bun“ de viață socială în cazul în care toată lumea, și în special copiii, își pot dezvolta potențialul și își pot folosi bunele calități umane și profesionale.

Invit cu căldură toți oamenii interesați să citească această carte, unde pot găsi răspunsurile corecte la o problemă care, din păcate, deși foarte prezentă în comunitățile noastre, este încă prea des negată.


Prof. Francesco Piani, Președinte al Școlii Europene de Alcoologie și Psihiatrie Ecologică din Italia, Coordonator al Comitetului Național Italian pe probleme de alcool

Lasă un semn

Comentariu

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 5.015 abonați.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.