Sandrone Dazieri la București

vă invită la o seară-eveniment alături de cunoscutul scriitor italian . În ambianța de poveste din librăria Cărturești Carusel din Centrul Vechi, autorul va lansa „Îngerul”, al doilea său volum tradus la . În străinătate, romanul a avut un succes la fel de mare precum „Ucide-l pe Tată”, primul volum din serie, care a devenit aproape imediat un best-seller. Alături de se vor afla scriitorii și , precum și criticul literar .

Vă invităm să îl cunoașteți pe cel mai în vogă scriitor italian de mystery & , al cărui succes fulminant peste hotare – romanele sale au fost traduse în peste 20 de limbi, iar drepturile pentru ultimul roman din trilogie au fost deja cumpărate în Statele Unite, înainte ca romanul să vadă lumina tiparului – reprezintă în sine o carte de vizită.

Evenimentul va avea loc joi, 5 octombrie 2017, la ora 19:00, la libăria Cărturești Carusel din Centrul Vechi, Strada Lipscani 55.


Sandrone Dazieri s-a născut la Cremona în 1964. Cariera lui a avut un traseu neobișnuit: a fost bucătar timp de zece ani, apoi a început facultatea de științe politice, pe care nu a terminat-o, a fost un înfocat activist social (a și fost arestat în urma unei manifestații împotriva centralei nucleare din Caorso). În 1994 s-a angajat ca hamal și ulterior a devenit corector al editurii Telepress în calitate de expert în contracultură și beletristică. În 1999 a debutat cu romanul „Attenti al Gorilla” („Aveți grijă la Gorilla”), primul dintr-o serie cu același personaj. Tot atunci a devenit redactor-șef al secțiunii pentru cărți polițiste a editurii Mondadori. A scris romane noir, o carte pentru copii, câteva scenarii pentru benzi desenate („Pinocchio”, „Diabolik”), povestiri scurte, scenarii pentru cinema și televiziune. În 2006 a hotărât să devină scriitor cu normă întreagă. Romanele lui au fost traduse în douăzeci de țări. „Ucide-l pe Tată” (în original, „Uccidi il Padre”) este primul său roman tradus în limba română. Drepturile pentru întreaga trilogie au fost cumpărate deja în Statele Unite, iar în 2017 așteptăm și un film. Următorul volum, care a apărut în Italia pe 15 noiembrie 2016, se numește „L’angelo”.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.