Programul FILIT 2017

Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași – anunță programul celei de a V-a ediții, ce reunește la Iași, în perioada 4-8 octombrie 2017, sute de invitați din lumea culturală internațională.

 

Programul conține peste 100 de evenimente dedicate publicului larg și profesioniștilor. Evenimentele sunt structurate astfel: întâlniri ale scriitorilor în liceele ieșene, la cluburile de lectură Alecart și Logos, întâlniri ale scriitorilor la Casa (în Piața Unirii), mese rotunde și evenimente specializate, întâlniri ale poeților la Casa Poeziei (Casa Dosoftei), concerte, Noaptea Albă a Poeziei și expoziții care valorifică patrimoniul Muzeului Național al Literaturii Române Iași, totul culminând cu Serile La Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași. Noutățile de anul acesta sunt reprezentate de întâlnirile cu scriitori la Casa Copilăriei (Palatul Copiilor Iași) și la Casa Fantasy (Biblioteca Județeană „Gheorghe Asachi” Iași, Filiala „Ion Creangă”), alături de maratoane de filme fantasy.

De asemenea, în cadrul FILIT vor avea loc și două târguri de carte: Arca lui Gutenberg – Târgul de Cărți și Arte Frumoase (organizat de Sedcom Libris în perioada 4-8 octombrie, la Palas Mall) și Salonul de Carte Bookfest (organizat de Asociația Editorilor din România în perioada 6-8 octombrie, în Piața Unirii).


Intrarea la evenimentele FILIT este gratuită, iar programul complet poate fi descărcat de aici ori poate fi consultat pe site-ul www.filit-iasi.ro.


Evenimentele cuprinse în programul FILIT 2017 au fost realizate în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, Biblioteca Județeană „Gheorghe Asachi” Iași, Palatul Copiilor Iași, Institutul Francez Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Dutch Foundation for Literature, Delegation Generale Wallonie-Bruxelles Bucarest, Institutul Cultural Român, NORLA.

Festivalul Internațional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT) este un proiect finanțat de Consiliul Județean Iași prin , care beneficiază și anul acesta de Înaltul Patronaj al Reprezentanței Comisiei Europene. Printre invitații ediției a V-a se regăsesc Svetlana Aleksievici și Gao Xingjian (laureați ai Premiului Nobel pentru Literatură), , Mircea Cărtărescu, Jeff Lindsay, , etc., alături de zeci de scriitori și poeți români, precum și traducători din lumea întreagă. La eveniment vor mai participa și manageri culturali, editori, jurnaliști din țară și din străinătate.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.