Marile speranțe ale FILIT-ului din 2017/ Cu pace și literatură se face toamnă

Despre interior, cu pace la FILIT 2017

Aproape toți invitații FILIT-ului din 2017 au scris și scriu despre războaie interioare, exterioare sau globale. Fie că este vorba despre dragostei, al politicii, străzii, al bunelor maniere sau războiul vieții cu moartea, scriitorii invitați la FILIT au debordat de creativitate sau de durere și s-au expus lumii prin scriitură. Îi descoperim!

Mai sunt războaie despre care bănuim adesea că sunt doar pentru cunoscători: limbii, al traducerilor, al cărților sau al educației. Nu punem mare preț pe ele și lăsăm „intelectualimea” să se descurce. Unii rămân în război sau mor prea curând, cu testamentul în mână. Punem preț acum!

Ce-ar fi să ne asumăm un rol de luptător, măcar pentru cinci zile (cât durează FILIT), să ne interesăm, să ascultăm și să propunem. Sau pur și simplu să admirăm! Îmi imaginez ce-aș fi făcut eu în urmă cu vreo 18 ani, când eram la școală, dacă aș fi văzut un scriitor în carne și oase. Am văzut câțiva, abia în clasa a IX-a, la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română; oricum, ajunsă acolo, totul mi se părea prea mare pentru o fetiță atât de mică. Bineînțeles, un FILIT înseamnă o educație alternativă, o educație făcută cu grijă, care are rolul de ambasador al procesului pe tot parcursul anului. Să ne bucurăm de cărți și scriitori!

FILIT înseamnă pentru mine și nostalgie, pentru că în primele două ediții am fost în echipa magnifică și nopțile-mi erau „verde de FILIT”. Ce să mai, abia aștept să vină festivalul, să mă bucur și să am mândrie, dar să scap de cât mai multă prejudecată. Să vină FILIT!

 

Programul complet îl poți vedea aici.

 

 

Lasă un semn

comentarii

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE ȘI CULTURĂ ADLITTERA (A.E.C.A.) este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Corina Giurgia

Licențiată în Jurnalism şi Ştiințe ale Comunicării, cu un masterat în Filosofie Aplicată şi Management Cultural, continua căutările în lumea oamenilor frumoși. Iubește Iaşul, cu întâmplările şi străzile pe care se plimbă încă scriitori şi poeți adevărați. Dependentă de ploaie, cu o obsesie pentru umbrele. Ambasadoare SemneBune la Iași. O găsiți și pe blogul personal: http://jurnalistacum.blogspot.ro/