„Un aliat uitat” de Salamon Márton László

„Un aliat uitat” (, 2014), un studiu amplu dedicat relațiilor româno-maghiare în sociologia interbelică, „aduce, pentru prima dată, în faţa cititorului de limba română, o interacţiune, o alianţă între tineri români şi maghiari dintr‑o perioadă când o astfel de apropiere era departe de a fi la modă, cu atât mai puţin încurajată” (, „Cuvânt înainte”).

Cartea diplomatului apare la 75 de ani de la organizarea celui de‑al XIV‑lea Congres Internaţional de Sociologie, care ar fi demonstrat influenţa directă şi indirectă a sociologiei gustiene. După o carieră în publicistică și în învățământ, a fost numit Consul General al României în Salonic. În calitate de diplomat, acesta a urmărit stabilirea unei punți între România și comunitatea românească din zona geografică pe care o acoperă Consulatul General al României din Salonic. Jurnalist politic și diplomat, a fost director, redactor, redactor șef și secretar general de redacție la editurile Minerva, Scripta și Kronika.

În 2014, își publică lucrarea de doctorat „Un aliat uitat. Relațiile româno-maghiare în sociologia interbelică”.

Editura vă invită marți, 19 ianuarie 2016, în sala de curs a Centrului Cultural Județean Harghita (Bd. Timișoarei 4, Miercurea Ciuc) la o discuție între autor, publicistul și sociologul . Partener media: .ro

ALIAT RO2

 

 

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.