România participă la Târgul Internațional de Carte de la Instambul

  • Scriitorii Simona Antonescu şi Ştefan Manasia sunt invitaţii Ministerului Culturii la ediţia din acest an a Târgului Internaţional de Carte de la Istanbul
  • Scriitoarea şi traducătoarea Niculina Oprea participă la acelaşi eveniment la invitaţia Institutului Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul 
  • La standul României din cadrul complexului expoziţional TUYAP şi la Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul vor avea loc lecturi, lansări de carte şi dezbateri. 

 deschiderea-targului-de-carte-istanbul

După ce în 2015 România a fost invitată de onoare a Târgului Internaţional de Carte de la Istanbul, participând cu o importantă de delegaţie de scriitori din toate generaţiile, anul acesta continuă tradiţia participării româneşti la cel mai important târg de carte din Turcia.

Invitații Ministerului Culturii sunt scriitorii Simona Antonescu, laureată a premiului de debut al Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2015 pentru romanul „Fotografiile Curţii Regale” (Editura Cartea Românească), şi Ştefan Manasia, nominalizat la Premiile revistei „Observator Cultural” pe anul 2015 pentru volumul de poezie „Cerul senin” (Editura Charmides). Invitata ICR Istanbul, Niculina Oprea, poetă, traducătoare şi eseistă, a publicat în 2016 volumul „Timp îngemănat”, traducere din opera poetului turc Enver Ercan. În cadrul târgului va fi lansat volumul „Medcezir Arasinda/ Între flux și reflux” de Niculina Oprea apărut la editura Yasak Meyve în octombrie 2016, în traducerea poetului turc Erkut Tokman.

La standul României din cadrul complexului expoziţional TUYAP şi la Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul vor avea loc lecturi, lansări de carte şi dezbateri, în compania traducătoarei Leila Unal, care a semnat versiunea în limba turcă a numeroase titluri din literatura română contemporană.

sprijină participarea scriitorilor români la importante târguri şi festivaluri literare din străinătate, promovând dialogul între culturi şi asigurând deschiderea industriei editoriale din România către piaţa internaţională.

Lasă un semn

Comentariu

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 4.984 de abonați.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.