România participă la Târgul Internațional de Carte de la Instambul

  • Scriitorii şi Ştefan Manasia sunt invitaţii Ministerului Culturii la ediţia din acest an a Târgului Internaţional de Carte de la Istanbul
  • Scriitoarea şi traducătoarea participă la acelaşi eveniment la invitaţia Institutului Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul 
  • La standul României din cadrul complexului expoziţional şi la Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul vor avea loc lecturi, lansări de carte şi dezbateri. 

 deschiderea-targului-de-carte-istanbul

După ce în 2015 România a fost invitată de onoare a Târgului Internaţional de Carte de la Istanbul, participând cu o importantă de delegaţie de scriitori din toate generaţiile, anul acesta continuă tradiţia participării româneşti la cel mai important din Turcia.

Invitații Ministerului Culturii sunt scriitorii , laureată a premiului de debut al Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2015 pentru romanul „Fotografiile Curţii Regale” (Editura Cartea Românească), şi Ştefan Manasia, nominalizat la Premiile revistei „Observator Cultural” pe anul 2015 pentru volumul de poezie „Cerul senin” (Editura Charmides). Invitata , , poetă, traducătoare şi eseistă, a publicat în 2016 volumul „Timp îngemănat”, traducere din opera poetului turc Enver Ercan. În cadrul târgului va fi lansat volumul „Medcezir Arasinda/ Între flux și reflux” de apărut la editura Yasak Meyve în octombrie 2016, în traducerea poetului turc .

La standul României din cadrul complexului expoziţional şi la Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul vor avea loc lecturi, lansări de carte şi dezbateri, în compania traducătoarei Leila Unal, care a semnat versiunea în limba turcă a numeroase titluri din literatura română contemporană.

Ministerul Culturii sprijină participarea scriitorilor români la importante târguri şi festivaluri literare din străinătate, promovând dialogul între culturi şi asigurând deschiderea industriei editoriale din România către piaţa internaţională.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.