Primele zile de toamnă aduc trei noi titluri Adenium

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 10.09.2016 în rubrica Repere culturale | Evenimente și are asociate următoarele etichete: , , , , , , , , .

in-curand

„Exerciții de dicție pentru inimi bâl-bâ-i-te” de Vladimir Drăghia, ilustrații de Graţiela Aolăriţi

Gabriel Cheșcu: „O lectură tonifiantă ne oferă acest al doilea volum semnat de Vladimir Drăghia. Nu mi-am imaginat nicicând un manual de logopedie care să ne învețe să silabisim coerent – și care să detabuizeze, pentru cei sfioși – limbajul alunecător-sinuos al dragostei, care, se știe, nu suportă pluralul. Dar la ce altceva ne-am putea aștepta de la cineva a cărui gravitație e racordată la rețeaua noastră de stări de spirit, cum el însuși se autodenunță?”

 

„Dezlegând misterele nașterii și morții… și ale fenomenelor intermediare” de Daisaku Ikeda, un amplu tratat contemporan al budismului

La acest început de secol XXI, în întreaga lume se intensifică studierea problemelor fundamentale, eterne, ca viața și moartea, rostul vieții, originile și destinațiile noastre ultime, cât și întrebarea cu privire la existența de după moarte.

Cartea examinează filosofia de viață a budismului Nichiren în lumina ideilor de ultimă oră despre viață și moarte, deși cuprinderea exhaustivă într‑un singur volum a unei probleme atât de vaste este imposibilă. Budismul Nichiren oferă oamenilor mijloacele de a‑și transforma destinele prin înfăptuirea propriei revoluții umane individuale și dezvăluie calea spre pace și fericire.

Daisaku Ikeda (n. 1928) este unul dintre cei mai cunoscuți învățători budiști din zilele noastre și scriitor, poet, activist pentru pace și militant pentru abolirea armelor nucleare. Distins cu numeroase premii, a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace (2015, 2016).

Volumul va fi lansat în cadrul unor evenimente culturale speciale la Iași (17 septembrie), Chișinău (18 septembrie) și Timișoara (20 septembrie) și va fi disponibil în curând în librării și pe site-ul Adenium.

„Literatura română pentru Evaluarea Națională. Aplicații, teste, sugestii de rezolvare” de Daniela Zaharia și Cezar Zaharia

Dincolo de miza succesului școlar (examenul de Evaluare Națională fiind un prag important pentru fiecare elev), studiul limbii și al literaturii române trebuie să rămână, în gimnaziu, o experiență culturală pertinentă și interesantă, care să implice imaginația, gustul estetic, nevoia de autointerogare și de comunicare. Respectând programa specifică, structura oficială a subiectelor și maniera de formulare a sarcinilor de lucru stabilite de Ministerul Educației, volumul își propune să nuanțeze pregătirea continuă și sistematică pentru Evaluarea Națională, intervenind cu fișe teoretice esențializate, teme de portofoliu, modele și sugestii de rezolvare, răspunsuri selective și o consistentă baterie de teste de antrenament. De asemenea, cartea are în vedere, prin selecția textelor (clasice sau contemporane, din autori celebri sau mai puțin cunoscuți în anii de gimnaziu), redescoperirea în adolescentul de 14‑15 ani a cititorului pasionat sau măcar avizat, dornic să‑și susțină punctele de vedere, să‑și lărgească orizontul cultural și să descopere, dincolo de informații, reguli, canoane, adevăratele provocări, ierarhii, idoli, ca formă de acomodare cu specificul și noile problematici ale orelor de limba și literatura română din clasa a IX‑a de liceu.

Cartea va fi lansată la Târgul pentru Școală- Excelsior vineri, 16 septembrie.

Toate cărțile vor fi disponibile în scurt timp în librării și online.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.