Persepolis (vol.1) – fragment

Persepolis (vol.1),

Persepolis-vol-1

Persepolis-vol1 Persepolis-vol2 Persepolis-vol3 Persepolis-vol4 Persepolis-vol5 Persepolis-vol6 Persepolis-vol7 Persepolis-vol8 Persepolis-vol9 Persepolis-vol10 

Persepolis este autobiografia alb-negru a lui

Marjane Satrapi (n. 1969, în Iran) şi-a petrecut copilăria în Teheranul de dinaintea Revoluţiei Iraniene, teama părinţilor de violenţele politice determinând-o să urmeze liceul la Viena. Întoarsă în ţara natală, a mers la universitate şi s-a căsătorit la 21 de ani, pentru a divorţa trei ani mai târziu. După un masterat în comunicare vizuală urmat la Teheran, Satrapi a plecat la Strasbourg, pentru a se stabili apoi la Paris, unde lucrează ca ilustratoare şi regizoare. După succesul Persepolis – atât în benzi desenate, cât şi în formula animată -, Satrapi colaborează acum cu artistul şi regizorul Vincent Paronnaud la adaptarea unui alt al său, Poulet aux prunes. Pe lângă Premiul Juriului de la Cannes, Satrapi a mai primit în 2008 Premiul Cinema For Peace pentru Cel mai valoros film al anului, în 2009 fiind numită Doctor honoris causa de către Universitatea Catolică din Louvain, Belgia.

Editura ART 2015
Colecția Romanul Grafic

— 

Traducere din limba franceză de
ISBN 978-606-710-038-9


Te poți abona la SBdigest (newsletter săptămânal) și poți deveni unul dintre câștigătorii concursurilor noastre de fidelitate.


Vezi fragment din volumul al II-a Persepolis

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.