Norman Manea 80 Sesiune aniversară la Biblioteca Academiei Române

Luni, 23 mai, începînd cu ora 9.00, în Sala „” a Bibliotecii Academiei Române (Calea Victoriei 125, București),va avea loc o sesiune aniversară dedicată lui Norman Manea, unul dintre cei mai importanți scriitori români contemporani, cu ocazia împlinirii vîrstei de 80 de ani. Sesiunea va consta într-o serie de discuții libere pornind de la temele majore ale operei lui Norman Manea.

La evenimentul aniversar „NORMAN MANEA – O VIAȚĂ” vor participa personalități marcante ale lumii culturale și academice atît din țară, cît și de peste hotare, precum și reprezentanți ai instituțiilor care organizează evenimentul. Lista completă a participanților, aici.

Norman Manea a fost decorat de curînd de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Mare Ofiţer, în semn de înaltă apreciere pentru promovarea activă a culturii şi a valorilor româneşti, pentru înalta ţinută morală de care a dat dovadă de-a lungul întregii sale cariere. Prezentarea integrală a autorului, aici. Vizitați și siteul autorului: http://www.normanmanea.com/.

afis_norman_manea_o_viata

Ziua „Norman Manea” la TVR

TVR1 va difuza luni, 23 mai, la ora 17.00 (și în reluare la ora 0.10, marți, 24 mai) „Norman Manea și fericirea obligatorie”, un documentar produs de TVR Internațional, în care Irina Păcurariu prezintă mai ales omul Norman Manea, care, la 80 de ani, se opreşte şi se uită în urmă la cît şi cum a trăit. Documentarul va fi difuzat și de TVR HD, de asemenea luni, 23 mai, la ora 20.30.  Înregistrarea este disponibilă online și pe TVR +.

Un eveniment: Observator cultural, Editura Polirom, Muzeul Național al Literaturii Române, , Universitatea din București, Institutul Cultural Român, Biblioteca Academiei Române, Secția de Filologie și Literatură a Academiei Române, din București.

Cu sprijinul: Mușat&Asociații, Fundația Nonino

Lasă un semn

comentarii

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
AdLittera este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale.
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.