Cristina Hermeziu: Parisul nu crede în lacrimi

Am luat în mâini și am trecut prin suflet versurile pline de dor, de Paris, de străzi umblate cu nostalgie… Cristina Hermeziu și-a pus în gând să cutremure lumi din noi, cu versuri scurte, blînde și aproape cinematografice. Mi-am închipuit Parisuri și fel de fel de lumi, în care, parcă auzeam vocea Cristinei, ca un ghid într-un muzeu al amintirilor.

Am început cartea-n ploaie, o ploaie care-a ținut două zile, prin Iașul drag. Ploaia a trecut și poezia a rămas. Titlul Parisul nu crede în lacrimi  mi-a și amintit de filmul rusesc în regia lui Vladimir Menshov –Moscova nu crede în lacrimi. Până la urmă, cu efortul unei poete îndrăgostite de întregul sufletului, de ceea ce înseamnă un suflet întregit de lipsuri și doruri. Da, dorul îl văd mereu revenind, mascat sau nu, printre promisiunile lirice ale Cristinei.

Am citit și m-am „filmizat”, am citit și-am rămas un film cu multe întrebări: de dragoste, de ce-nseamnă dorul, ce-nseamnă a citi în suflete și despre ce face viața din noi și noi din ea.

În poezia Cristinei Hermeziu totul e mișcare, până și sufletul se mișcă, așa cum face orice bucurie sau tristețe din inima bună. Am găsit o oarecare bucurie a regăsirii timpului pierdut, dus, niciodată-ntors la emițătoru-i.

Cristina Hermeziu - Parisul nu crede în lacrimi

 

Lasă un semn

Comentariu

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 5.019 abonați.

Autor articol: Corina Giurgia

Licențiată în Jurnalism şi Ştiințe ale Comunicării, cu un masterat în Filosofie Aplicată şi Management Cultural, continua căutările în lumea oamenilor frumoși. Iubește Iaşul, cu întâmplările şi străzile pe care se plimbă încă scriitori şi poeți adevărați. Dependentă de ploaie, cu o obsesie pentru umbrele. Ambasadoare SemneBune la Iași. O găsiți și pe blogul personal: http://jurnalistacum.blogspot.ro/