Cristina Hermeziu: Parisul nu crede în lacrimi

Am luat în mâini și am trecut prin suflet versurile pline de dor, de Paris, de străzi umblate cu nostalgie… Cristina Hermeziu și-a pus în gând să cutremure lumi din noi, cu versuri scurte, blînde și aproape cinematografice. Mi-am închipuit Parisuri și fel de fel de lumi, în care, parcă auzeam vocea Cristinei, ca un ghid într-un muzeu al amintirilor.

Am început cartea-n ploaie, o ploaie care-a ținut două zile, prin Iașul drag. Ploaia a trecut și poezia a rămas. Titlul   mi-a și amintit de filmul rusesc în regia lui Vladimir Menshov –Moscova nu crede în lacrimi. Până la urmă, cu efortul unei poete îndrăgostite de întregul sufletului, de ceea ce înseamnă un suflet întregit de lipsuri și doruri. Da, îl văd mereu revenind, mascat sau nu, printre promisiunile lirice ale Cristinei.

Am citit și m-am „filmizat”, am citit și-am rămas un film cu multe întrebări: de dragoste, de ce-nseamnă dorul, ce-nseamnă a citi în suflete și despre ce face viața din noi și noi din ea.

În poezia Cristinei Hermeziu totul e mișcare, până și sufletul se mișcă, așa cum face orice bucurie sau tristețe din inima bună. Am găsit o oarecare bucurie a regăsirii timpului pierdut, dus, niciodată-ntors la emițătoru-i.

Cristina Hermeziu - Parisul nu crede în lacrimi

 

Lasă un semn

comentarii

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE ȘI CULTURĂ ADLITTERA (A.E.C.A.) este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Corina Giurgia

Licențiată în Jurnalism şi Ştiințe ale Comunicării, cu un masterat în Filosofie Aplicată şi Management Cultural, continua căutările în lumea oamenilor frumoși. Iubește Iaşul, cu întâmplările şi străzile pe care se plimbă încă scriitori şi poeți adevărați. Dependentă de ploaie, cu o obsesie pentru umbrele. Ambasadoare SemneBune la Iași. O găsiți și pe blogul personal: http://jurnalistacum.blogspot.ro/