Concert „Cei ce ne-au dat nume” la București

„Cei ce ne-au dat nume” revine la București în cadrul unui în data de 10 mai, la Berăria H

În 1972, după un deceniu de spirit de frondă și muzică definită ca fiind periculoasă pentru valorile socialiste datorită influențelor vestice, formația revelație a anilor 60 se trezește în imposibilitatea de a-și continua mesajul în urma deciziei liderului comunist de a accepta în România doar muzică ”bazată pe folclor”. Nu mică a fost surpriza autorităților când Phoenix s-a supus noilor cerințe într-un mod propriu, demonstrând că folclorul românesc autentic excede mesajului rural, cultului conducătorului și ritmurilor cunoscute și aprobate.

”Cei ce ne-au dat nume” a reprezentat astfel o primă încercare de sintetizare a unei muzici uitate și un prim pas spre găsirea unui stil propriu (unic în România și în țările balcanice), eliberat de alte influențe exterioare. Albumul din 1972 a marcat începutul genului etno-rock impus de Phoenix, și regăsit mai apoi în toate creațiile ulterioare – mai curat, mai elaborat, evoluat.

Cum sună începutul 40 de ani mai târziu, când experiența aduce un nou mod de exprimare, mult mai bogat, mai ornamentat și estetic, vom afla în data de 10 mai 2016 în cadrul unui concert la Berăria H din București. Alături de Phoenix se va afla (tulnic) precum și alți invitați-surpriză.

Biletele se pot achiziționa din rețelele bilete.ro și iabilet.ro. Biletele în presale au preț redus până în data de 25 aprilie. Pentru acest rezervările se preiau doar după achiziționarea biletelor, , la numărul de telefon 0725 345 345 sau la adresa de e-mail vreau@berăriah.ro.

 phoenix

Lasă un semn

comentarii

Oferă și tu SemneBune: Asociația AdLittera

Redirecționază până la 3,5% din impozitul pe venit pentru ca Asociația pentru Educație și Cultură AdLittera să poată beneficia de sprijinul tău financiar! Redirecționarea este gratuită, adică nu duce la nicio cheltuială suplimentară pentru persoana care completează formularul respectiv. Formularul este opțional și poate fi completat de orice persoană fizică care obține venituri din salarii și asimilate acestora.
Revista SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.