Concert „Cei ce ne-au dat nume” la București

„Cei ce ne-au dat nume” revine la în cadrul unui eveniment în data de 10 mai, la Berăria H

În 1972, după un deceniu de spirit de frondă și muzică definită ca fiind periculoasă pentru valorile socialiste datorită influențelor vestice, formația revelație a anilor 60 se trezește în imposibilitatea de a-și continua mesajul în deciziei liderului comunist de a accepta în România doar muzică ”bazată pe folclor”. Nu mică a fost surpriza autorităților când s-a supus noilor cerințe într-un mod propriu, demonstrând că folclorul românesc autentic excede mesajului rural, cultului conducătorului și ritmurilor cunoscute și aprobate.

”Cei ce ne-au dat nume” a reprezentat astfel o primă încercare de sintetizare a unei muzici uitate și un prim pas spre găsirea unui stil propriu (unic în România și în țările balcanice), eliberat de alte influențe exterioare. Albumul din 1972 a marcat începutul genului etno-rock impus de Phoenix, și regăsit mai apoi în toate creațiile ulterioare – mai curat, mai elaborat, evoluat.

Cum sună începutul 40 de ani mai târziu, când experiența aduce un nou mod de exprimare, mult mai bogat, mai ornamentat și estetic, vom afla în data de 10 mai 2016 în cadrul unui la Berăria H din București. Alături de se va afla Daath Yug (tulnic) precum și alți invitați-surpriză.

Biletele se pot achiziționa din rețelele bilete.ro și iabilet.ro. Biletele în presale au preț redus până în data de 25 aprilie. Pentru acest eveniment rezervările se preiau doar după achiziționarea biletelor, online, la numărul de telefon 0725 345 345 sau la adresa de e-mail vreau@berăriah.ro.

 phoenix

Lasă un semn

Comentariu

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 5.016 abonați.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.