Claudiu M. Florian câștigător al Premiului Uniunii Europene pentru literatură

Lista Câștigătorii Premiului Uniunii Europene pentru literatură, 2016, a fost anunțată ieri la Comisia Europeană. Premiul recunoaște cei mai buni autori noi din Europa (țări membre UE, dar și dintre țările care și-au arătat dorința de aderare la Uniunea Europeană).

Câștigătorii din acest an sunt:

premiul uniunii europeane pentru literatura

Competiția Premiul Uniunii Europene pentru literatură este deschisă țărilor participante în programul Europa creativă.

În fiecare an, jurii naționale dintr-o treime a țărilor participante desemnează autorii câștigători. Fiecare câștigător primește 5.000 € și beneficiază de promovare suplimentară și vizibilitate internațională la târgurile de carte majore ale Europei, inclusiv Frankfurt, Londra și Paris.

Editorii sunt încurajați să aplice pentru finanțare din partea UE pentru a avea cărțile câștigătoare traduse în alte limbi, pentru a ajunge la noi cititori.

Câștigătorii vor primi premiile în cadrul unei ceremonii publice la Concert Noble, la Bruxelles, pe 31 mai, în prezența comisarului Tibor Navracsics, a Silviei Costa, deputat și președinte în Comitetul pentru Educație și Cultură și a reprezentanților Președinției Olandeze a Uniunii Europene.

EUPL este organizat de Consiliul European al Scriitorilor Europeni, Federației Internaționale a Librarilor și a Federația Editorilor Europeni, cu sprijinul Comisiei Europene.

Detalii despre prozatorul , aici.

Detalii despre cei 12 autori premiați cu Premiul Uniunii Europene pentru literatură și despre cărțile lor: http://www.euprizeliterature.eu/

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.