Vino în lumea adolescentei Cuckoo Clarke

Junior lansează miercuri, 11 februarie, la librăria Bastilia, romanul Jurnalul intim al lui Cuckoo Clarke, scris de celebrul autor american de bestseller-uri James Patterson (în colaborare cu Lisa Papademetriou) şi ilustrat de Keino. Volumele sale, dedicate nu doar adolescenţilor şi copiilor, ci şi adulţilor, au fost vândute deja în toată lumea, în milioane de exemplare.

Lansarea de carte va începe la ora 18.00 şi o are ca invitat special pe actriţa Diana Roman. În plus, organizatorii au pregătit pentru cei prezenţi nu doar o reducere de preţ, ci şi câteva concursuri pentru viitorii cititori. Jurnalul original şi foarte bine ilustrat al adolescentei Margaret s-a lansat deja în Statele Unite si a devenit subiect de discuţie în comunităţiile de cititori.

Patterson © Deborah FeingoldJames Patterson este un autor american contemporan, ale cărui romane s-au vândut deja în nenumărate exemplare, în Statele Unite ale Americii, şi nu numai. Adolescenţi, tineri, dar şi adulţi au transformat romanele sale într-un fenomen pe reţelele de socializare. Publicul de seamă al Editurii Corint este deja familiarizat cu seriile sale: Maximum Ride, Vrăjitor şi Vrăjitoare, Generala sau cu romanele: Vânătorii de comori, Prima iubire. Fanii lui James Patterson nu vor fi dezamăgiţi: Margaret nu are cum să nu-ţi meargă la suflet!

Margaret, cea care detestă sfârşiturile şi care-şi spune cu autoironie Cuckoo (adică Ţăcănita), o ia de la început după ce a fost internată timp de zece zile într-o secţie de psihiatrie. Când decide să scape de toate influenţele negative, jurnalul ei îi devine cel mai important ajutor. Cuckoo e sinceră, hotărâtă, se pricepe la ilustraţii (chiar şi la benzi desenate) şi… citeşte! Are tot felul de întâlniri (imaginare şi nu numai!) cu personaje care mai de care mai interesante şi împreună cu Freakshow, grupul ei de prieteni, trece prin întâmplări caraghioase, serioase sau uimitoare. Căderi nervoase, suferinţe din dragoste, poveşti de liceu şi profesori ciudaţi – Jurnalul intim al lui Cuckoo Clarke trebuie citit!

Consider că acest roman este cel mai apropiat de genul de roman la care mă gândem că voi lucra, când am început să scriu. Are fantezie, umor şi e totodată foarte uman. În volum, lucruri grele îi încearcă pe protagoniştii, lucruri care se întâmplă în viaţa de zi cu zi. – James Patterson în Publishers Weekly.

Capitolele scurte, aşa cum îi plac lui Cuckoo, arată că nu întodeauna viaţa de liceu e uşoară şi uneori chiar şi adolescenţii au misiuni imposibile. Oare va reuşi eroina să-şi îndeplinească planul de la începutul romanului? Cum s-ar putea încheiea jurnalul unei adolescentei care urăşte sfârşiturile?

OLYMPUS DIGITAL CAMERADespre Diana Roman

Nascută pe 27 Martie 1991 (de Ziua Mondiala a Teatrului), Diana a copilărit în oraşul Râmnicu Vâlcea, unde a şi urcat prima oară pe o scenă profesionistă. A absolvit Universitatea Naţională de Arta Teatrală şi Cinematografică, I.L.Caragiale în anul 2013 şi în prezent este angajata Teatrului Nottara din Bucureşti. O puteţi recunoaşte din serialul TV în care a jucat, de pe scena Teatrului Toma Caragiu din Ploieşti sau din proiecte independente. Prima carte citită a fost Trei intr-o barca de Jerome K. Jerome, iar ultima: Teatrul de David Mamet.

 

affiche leda

 

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.