România participă la Târgul Internațional de Carte de la Frankfurt, 14 – 18 octombrie 2015

În perioada 14-18 octombrie 2015, România participă la Târgul Internațional de Carte de la Frankfurt, cel mai important punct de întâlnire la nivel mondial dintre reprezentanţii industriei de carte şi profesioniştii din domeniul tehnologiei şi al industriilor creative derivate, precum cea a filmului şi a jocurilor.

romanian literature. no passport required

Standul naţional al României, organizat, ca în fiecare an, de Ministerul Culturii şi aflat anul acesta în Hala 5, poziţia B146, va găzdui numeroase lansări de carte, dezbateri şi întâlniri cu scriitori români şi germani.

Invitaţii Ministerului Culturii la ediţia din acest an a târgului de la Frankfurt sunt scriitorii Daniel Bănulescu, Alexandru Ecovoiu, Nora Iuga, Florin Lăzărescu şi Ileana Mălăncioiu, care vor participa la dezbateri despre romanul românesc contemporan şi la lecturi de poezie.

Scriitorul şi scenaristul Florin Lăzărescu va discuta despre cărţile sale, dar şi despre experienţa sa de coautor al scenariului filmului câştigător al „Ursului de argint” pentru cea mai bună regie din anul 2015, Aferim!, în regia lui Radu Jude.

Moderatorii evenimentelor vor fi şi Jan Cornelius, scriitori şi traducători care, de câteva decenii, au o contribuţie importantă la stabilirea de legături între spaţiul cultural românesc şi cel german.

Vor fi prezenţi la Frankfurt, pentru lansări de carte şi întâlniri cu cititorii, prozatorul Ioan Groşan, la invitaţia Institutul Cultural Român, precum şi Bogdan Hrib şi Lucia Verona, la invitaţia editorului lor canadian, Mosaic press.

La standul naţional vor fi găzduite, de asemenea, o serie de evenimente organizate de Editura Pop din şi o prezentare a proiectului „În faţa blocului”.

Joi, 15 octombrie, actriţa Laura Cosoi, autorarea volumului „Rămâi la masă”, va susţine în hala 3.1, la standul L 99 (Gourmet Gallery), de la ora 13.45, un show culinar intitulat „Red Carpet in my Kitchen”, organizat de Gourmand World Cook Book Awards.

Pe pagina de Facebook a Ministerului Culturii vor fi publicate în desfăşurării târgului informații actualizate și fotografii.

Ministerul Culturii mulțumește editurilor care participă în calitate de co-expozanți la Târgul Internațional de Carte de la Frankfurt: Adenium, Grup Editorial Art, Cartea Românească, Casa Radio, Corint, Curtea Veche, Hasefer, Humanitas, Humanitas Fiction, House of Guides, Institutul European, Editura Militară, Monitorul Oficial, Nemira, Niculescu, Orizonturi, Polirom, Tracus Arte, Trei, Tritonic, Universitatea din București, Vellant, Vivaldi, Vremea.

Parteneri Media: Agenţia de Carte, Bookaholic, Filme-carti.ro, România literară, Literatura de azi, Observator Cultural, SemneBune.ro

Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, SC Kandia Dulce SA.

Lasă un semn

Comentariu

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 5.019 abonați.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.