Pe urmele marilor civilizații la FCV

Pe urmele marilor civilizatiiPentru a înțelege mai bine credințele noastre, felul în care percepem lumea, dar și simbolurile și tradițiile care ne înconjoară, Fundația Calea Victoriei vă invită la o serie de dedicate unor fascinante civilizații antice.

Cunoașterea trecutului – de la lumea etruscilor la Grecia Antică, Vechiul Testament, Mesopotamia sau spațiul musulman – ne va ajuta să ne scuturăm de prejudecăți și să ne bucurăm de redescoperirea unor lumi apuse.

Călătorie în universurile esențiale: LUMEA VECHILOR GRECI și lumea VECHIULUI TESTAMENT din 14 Mai – Cursul propune o călătorie în două universuri esențiale pentru gândirea europeană: lumea greacă și lumea israelită. Grecia antică și Israelul biblic sunt locuri de neocolit ale spiritului.

De-a lungul acestei călătorii, vom afla ce înseamnă kosmos, de ce în ebraică nu există un termen tehnic pentru „lume”, dar și unde și ce este Paradisul.

Talismane și amulete: Magie, pietre preţioase și inscripţii din 18 Mai – Vă invităm la o discuție despre rolul specific pe care îl au talismanele și amuletele, printr-o incursiune din îndepartata Mesopotamie până în America Latină.

Vom vorbi și despre spațiul iudeo-creștin: de la gemele inscripționate cu imaginea regelui Solomon până la talismanele norocoase cu Sfântul Gheorghe. Vom face referire și la pietrele prețioase care acompaniază diferite amulete și talismane.

Etruscii: zâmbetul arhaic al unui popor necunoscut din 18 Mai 2015 – Ne plac grecii și romanii. În plus, știm o grămadă despre ei și civilizațiile lor. Dar ce ne facem cu etruscii? Vă propunem un dialog relaxat despre acest popor fascinant, cu o personalitate pregnantă și originală.

Vom da de urma acestui popor misterios, povestind despre arta și societatea lor, despre rolul femeii, hainele pe care le purtau și limba pe care o vorbeau.

Dacă dorești să participi la unul dintre cursurile de mai sus te rugăm să faci înscrierea la contact@victoriei.ro.

Mai multe detalii despre aceste și despre Fundația Calea Victoriei poți găsi la www.victoriei.ro.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.