Pe urmele marilor civilizații la FCV

Pe urmele marilor civilizatiiPentru a înțelege mai bine credințele noastre, felul în care percepem lumea, dar și simbolurile și tradițiile care ne înconjoară, Fundația Calea Victoriei vă invită la o serie de dedicate unor fascinante civilizații antice.

Cunoașterea trecutului – de la lumea etruscilor la Grecia Antică, Vechiul Testament, Mesopotamia sau spațiul musulman – ne va ajuta să ne scuturăm de prejudecăți și să ne bucurăm de redescoperirea unor lumi apuse.

Călătorie în universurile esențiale: LUMEA VECHILOR GRECI și lumea VECHIULUI TESTAMENT din 14 Mai – Cursul propune o călătorie în două universuri esențiale pentru gândirea europeană: lumea greacă și lumea israelită. Grecia antică și Israelul biblic sunt locuri de neocolit ale spiritului.

De-a lungul acestei călătorii, vom afla ce înseamnă kosmos, de ce în ebraică nu există un termen tehnic pentru „lume”, dar și unde și ce este Paradisul.

Talismane și amulete: Magie, pietre preţioase și inscripţii din 18 Mai – Vă invităm la o discuție despre rolul specific pe care îl au talismanele și amuletele, printr-o incursiune din îndepartata Mesopotamie până în America Latină.

Vom vorbi și despre spațiul iudeo-creștin: de la gemele inscripționate cu imaginea regelui Solomon până la talismanele norocoase cu Sfântul Gheorghe. Vom face referire și la pietrele prețioase care acompaniază diferite amulete și talismane.

Etruscii: zâmbetul arhaic al unui popor necunoscut din 18 Mai 2015 – Ne plac grecii și romanii. În plus, știm o grămadă despre ei și civilizațiile lor. Dar ce ne facem cu etruscii? Vă propunem un dialog relaxat despre acest popor fascinant, cu o personalitate pregnantă și originală.

Vom da de urma acestui popor misterios, povestind despre arta și societatea lor, despre rolul femeii, hainele pe care le purtau și limba pe care o vorbeau.

Dacă dorești să participi la unul dintre cursurile de mai sus te rugăm să faci înscrierea la contact@victoriei.ro.

Mai multe detalii despre aceste și despre Fundația Calea Victoriei poți găsi la www.victoriei.ro.

Lasă un semn

comentarii

Despre autor

Content Manager

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.

Număr articole publicate : 3027