Numărul de toamnă al revistei „Dacia literară” va fi lansat în cadrul FILIT 2015

Vineri, 2 octombrie 2015, începând cu ora 18:00, la Muzeul „Vasile Pogor” se va lansa nr. (138) /toamnă 2015 al revistei „Dacia literară”, format nou. Invitați la lansare sunt scriitorul George Arion și Virgil Băbîi, directorul Direcției pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național Iași, iar Călin Ciobotari, redactorul-șef al revistei, va prezenta evenimentul.

                Numărul de toamnă cuprinde un dosar consistent dedicat romanului polițist, realizat sub coordonarea maestrului George Arion, la care au contribuit cunoscuți autori, traducători și editori, din România și din străinătate. De asemenea, revista conține eseuri, articole despre patrimoniu, reconstituiri și investigații în câmp cultural, precum și pagini de corespondență din străinătate etc. Printre colaboratorii acestui număr se află Sylvain Audet, Alexandru Arion, Gelu Colceag, Eugen Ovidiu Chirovici, J. Madison Davis, Caius Dobrescu, Mihaela Grancea, Dana Mihaela Giurcă, Edward Hirsch, Ioan Bogdan Lefter, Claude Mesplède, Dan C. Mihăilescu, , Ramona Mitrică, Adrian Onciu, Xavier Montoliu Pauli, Danielle Nees, Mike Phillips, , Mircea Pricăjan, Adriana Radu, Alex. Ștefănescu, Stelian Țurlea.

                Noul format al „Daciei literare” a fost lansat odată cu numărul dedicat ediției din 2014 a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași, iar toate numerele de până în prezent s-au bucurat de o receptare pozitivă în rîndul specialiștilor și al publicului larg. Noua viziune asupra revistei s-a focalizat pe adecvarea la problematica și sensibilitatea contemporane. Revista își propune să investigheze fenomenele culturale ale prezentului și să contribuie la reconstrucția memoriei culturale în manieră creativă, să promoveze cercetările cantitative și calitative în câmp cultural, să contribuie la mai buna cunoaștere a profesiilor din zona culturii.

                Revista „Dacia literară” este editată la Editura Muzeelor Literare și este distribuită în rețeaua muzeelor literare ieșene. Mai multe detalii despre abonamente și activitatea revistei pot fi găsite la: www.emliasi.ro

Dacia literara

Lasă un semn

comentarii

Oferă și tu SemneBune: Asociația AdLittera

Redirecționază până la 3,5% din impozitul pe venit pentru ca Asociația pentru Educație și Cultură AdLittera să poată beneficia de sprijinul tău financiar! Redirecționarea este gratuită, adică nu duce la nicio cheltuială suplimentară pentru persoana care completează formularul respectiv. Formularul este opțional și poate fi completat de orice persoană fizică care obține venituri din salarii și asimilate acestora.
Revista SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.