Înscrieri pentru programul Artist-in-Residence-Programme în anul 2016

KulturKontakt Austria, în cooperare cu Cancelaria Federală a Austriei, oferă 50 de rezidenţe artistice la Viena și Salzburg, în cadrul programului  2016. Cei interesați pot aplica pentru unul din următoarele domenii: arte vizuale, artă fotografică, artă video și media (din motive oranizaționale, nu pot fi transmise cereri din domeniul filmului – scurt metraj, lung metraj, documentar, avangardă, film experimental etc.), arte interdisciplinare (acest sector este deschis artiștilor care îmbină două sau mai multe domenii artistice sau realizează o combinație între artă și o disciplină științifică), , , pentru copii și tineri, , .

kulturkontakt

Termenele limită de depunere a aplicațiilor sunt:

31 august pentru și  , respectiv 15 septembrie pentru arte vizuale, artă fotografică, artă video și media, arte interdisciplinare, literatură, , .

Durata rezidențelor variază în funcție de fiecare domeniu în parte:

–       3 luni pentru artiștii vizuali, artiștii fotografi, artiștii interdisciplinari, compozitori, artiștii video și media

–       1-2 luni pentru scriitori și traducătorii literari

–       O lună pentru formatorii în domeniul artelor și al culturii.

Participanţii la programul de rezidenţe vor fi desemnaţi de jurii formate din experţi pentru fiecare domeniu propus.

Mai multe informații (în engleză și germană) privind procedura de înscriere pentru fiecare domeniu în parte și formularul de înscriere pot fi regăsite în anexă, precum și pe paginile de internet ale instituțiilor care au inițiat programul: www.kunstkultur.bka.gv.at și www.kulturkontakt.or.at.

Anexe:

Comunicat remis de Ministerul Culturii 

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.