Noutate editorială la Vremea: Frontieriştii, de Dan Dănilă

frontieristiiÎntre titlurile noi apărute la , atragem atenţia cititorilor asupra volumului „Frontieriştii”, de , o emoţionantă evocare a vremurilor în care cetăţenii României erau obligaţi să caute libertatea cu riscul vieţii. O povestire adevărată, pe cât de dureroasă, pe atât de plină de speranţă, scrisă pe un ton alert, cu umor şi duioşie, cartea întregeşte fresca unor ani prea repede uitaţi. O recomandare suplimentară către cititorii tineri care, citind-o, vor putea evalua nu numai perioada istorică prin care au trecut părinţii şi bunicii lor, ci şi bucuria de a trăi în vremuri în care libertatea este un drept câştigat.

Cartea poate fi comandată pe site-ul editurii, unde preţul ei va beneficia de un discount de 10%.

 

Am terminat de citit Frontieriştii şi mă bucur să spun că am găsit acolo una dintre faţetele nevizitate până acum ale exilului românesc. Umorul de bună calitate se îmbină cu duioşia, cu neprihănirea vârstei şi cu optimismul unei firi omeneşti puternice şi pline de avânt.
Că autorul este un om puternic, pare evident. Că drumul prin Iugoslavia îi deschide ochii spre o viaţă normală, devine foarte clar. Mai apăsată, însă, mi se pare  căutarea sinelui, bănuiala că eu-l nu poate fi acel eu decât descătuşat din chingile unei Românii triste şi încarcerate. Doamne, când îmi aduc aminte anii aceia, parcă am trăit un coşmar… Felicitări pentru această carte, ar trebui rediscutată, relansată poate, şi, cu siguranţă, continuată.

Maria-Denise Theodoru
Analist International Relations Department
Radio România Bucureşti

Am părăsit România şi am emigrat în Lumea Nouă pentru a-mi găsi libertatea. Tot ce am vrut de la viaţă a fost obţinerea unei oaze de libertate şi puţină recunoaştere. Dar ignoranţa şi prejudecăţile vechiului continent traversaseră şi ele Oceanul Atlantic, cu mult înaintea mea, probabil cu primii pionieri ajunşi în America de Nord. Deci lupta mea nu luase sfârşit odată cu emigrarea, ba chiar din contră, tocmai urma să înceapă. Toată această strădanie a mea pentru emancipare şi eliberare din chingile ignoranţei umane, o vei putea urmări în romanul ce va apărea în curând, Manifestul unui om liber. Dacă vei citi această carte, vei deveni părtaş al unei cunoaşteri ce mi-a înlesnit pasajul de la un imigrant sărac şi umilit la un businessman care continuă să inspire atât prin intermediul activităţilor antreprenoriale cât şi prin cărţile publicate.


Calgary, Canada
www.dandanila.com

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.