Concert de Crăciun la Cotroceni

afis_cotroceni_web (1)VIBRATE!FESTIVAL

Trei tineri muzicieni: pianista Diana Ionescu (România), violoncelistul (Spania) și violonistul (România) vă invită duminică, 20 decembrie, la Muzeul Național la Vibrate!Festival Christmas Concert. Concertul va începe la ora 18:00, în Salonul Cerchez al Muzeului Național .

 

Organizatori: Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, Asociația Culturală Paul Constantinescu 2009 și Muzeul Național Cotroceni.

 

Concertul este organizat cu sprijinul Administrației Prezidențiale – Departamentul Cultură, Culte și Centenar și în parteneriat cu Ambasada Regatului Spaniei în România, Institutul Cervantes din București, Kaufland România,  Tarom, Floria.ro, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Kitarodia, Aurel Vîrlan Photography și The Cheescake.

 

Evenimentul aflat sub patronajul Ambasadei Republicii Italiene în România, se înscrie în strategia de promovare a celei de-a doua ediții a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră și Arte Vibrate !festival” – Brașov, care va avea loc în perioada 19 – 26 iunie 2016.

 

În program piese de: Arcangelo , Ludwig van și Robert .

Participarea la eveniment se face pe bază de invitație.

***

DIANA-IONESCU-600x365
DIANA IONESCU, pian / co-director ”vibrate!festival”

Câștigătoare a Concursului Internațional ”George Enescu”

Absolventă a Universității Naționale de Muzică din București și Guildhall School of Music and Drama din Londra, Diana Ionescu este câștigătoarea Marelui Premiu al Concursului Internațional de Pian George Enescu, precum și a premiului de excelență Alexis Weissenberg. A concertat în cadrul unor festivaluri importante precum Verbier Festival, Progetto Martha Argerich-Lugano, Kyoto Music Festival, Festivalul George Enescu și St. Prex Classics Festival și în colaborări cu Belcea Quartet, Cvartetul Transilvan, soprana Teodora Gheorghiu și dirijorul Gabriel Bebeșelea.

PAU-CODINA-03
, violoncel

Câștigător al Concursului Jeunesses Musicales Madrid

Pau Codina s-a născut în 1988 la Barcelona, și după ce a absolvit Yehudi Menuhin School în 2006 și Guildhall School of Music and Drama din Londra în 2010, și-a continuat studiile la Chapelle Musicale Reine Elisabeth din Bruxelles. Invitat al multor festivaluri, între care faimoasele Manchester Cello and Chamber Music Festival și Kronberg Cello Festival. Pau a fost distins cu premii la multe concursuri internaționale, ca MBF Guilhermina Suggia, premiul Schlosskonzert al festivalului de violoncel de la Kronberg, premiul III și premiul criticii la concursul Primer Palau din Barcelona, și cel mai recent premiul I și premiul EMCY la concursul Jeunesses Musicales Madrid.

????????????????????????????????????
, vioară / director artistic ”vibrate!festival”

Câștigător al Concursului Internațional ”Geroge Enescu”

Născut în Ploiești în 1985, a fost elev al Liceului de Artă ”Carmen Sylva”. La vârsta de 16 ani obține o bursă la prestigioasa școală de muzică Yehudi Menuhin School din Londra. Își continuă studiile de vioară și compoziție la Royal College of Music Londra și la Conservatorul din Lausanne, unde a obținut diploma de Master Solist. Laureat al concursurilor internaționale, este prezent pe marile scene ale lumii în calitate de violonist și compozitor, în compania unor orchestre prestigioase și în cadrul festivalurilor internaționale din Europa, America de Nord și Sud. Recent, lucrarea sa ”Halo” pentru orchestră a fost lansată pe CD de London Symphony Orchestra.

Mai multe detalii despre festival se pot afla pe site-ul www.vibratefestival.ro și pe pagina de facebook a festivalului: https://www.facebook.com/vibratefestival?ref=hl

afis_cotroceni_banner(1)

 

Organizatori: Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, Asociația Culturală Paul Constantinescu 2009 și Muzeul Național Cotroceni

Cu sprijinul: Administrația Prezidențială – Departamentul Cultură, Culte și Centenar

Cu patronajul: Ambasada Republicii Italiene în România

În parteneriat cu: Ambasada Regatului Spaniei în România, Institutul Cervantes din București, Kaufland România, Tarom, Floria, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Aurel Vîrlan Photography, Kitarodia, și The Cheesecake

Parteneri Media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, România Liberă, Hotnews, Zile și Nopți, Radio Trinitas, Radio Clasic, Radioteleviziunea Transilvania, Blitz Tv, Revista Tango, Ziarul Metropolis, Liternet, B365.ro, Ceașca de Cultură, Lirika, Calendar Evenimente, Agenția de Carte, ArtOut, Artline, PR Wave, 4Arte.ro, Orașul Meu, În Oraș, Catchy, Autentici, Gazeta de Știri, societatesicultura.ro, Enciclopedia Muzicală, Bună Dimineața București, Societatea Muzicală, România Pozitivă, Semne bune, Bună Ziua Brașov, News Brașov, Biz Brașov și Cluj Today.

 

Birou Presă – Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură

tel. +40 723917995; e-mail: birou.presa@musicarte.ro; https://www.facebook.com/asociatia.muzicaartacultura?ref=hl

Sursa foto aici

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Andreea Tănase

Andreea Tănase
Vice-președinte și Director de Programe sociale al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an. Călătoreşte excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și își divinizează cele două pisici Sphynx.