„Catastih de bucureștean”, de N. Vătămanu

Din seria volumelor din care îndeamnă la o plimbare pe străzile Capitalei, pentru a descoperi locuri de mult uitata, vă recomandăm una dintre cele mai recente apariţii editoriale: Catastih de bucureştean, de N. Vătămanu.

catastih-nicolae-vatamanuUn catastih în care a adunat nenumărate amănunte pitoreşti, folositoare şi plăcute inimii oricărui bucureştean, de baştină sau de adopţie: despre case care au fost şi case care au mai rămas, despre oameni care au trăit în Bucureşti şi care au fost uitaţi sau oameni a căror amintire a dăinuit până în zilele noastre, despre întâmplări vesele şi triste, care au lăsat urme în istoria oraşului sau care s‑au pierdut în negura timpului. Toate formând o zestre de amintiri care împlinesc figura adevăratului bucureştean de ieri şi chiar de astăzi. Căci ce altceva este un om decât înmănuncherea tuturor amintirilor şi faptelor, decât felul de a privi viaţa moştenit de la strămoşi?

Un mare iubitor al Bucureştilor. Un cercetător atent care s-a aplecat cu dragoste asupra documentelor şi care ne povesteşte cu farmec despre oraşul pe care îl iubim cu toţii. s-a născut la 29 noiembrie 1897. A murit în Bucureşti, într-un bloc prăbuşit la cutremurul din 1977. A fost un doctor cunoscut. A scris numeroase şi valoroase cărţi despre istoria universală a medicinii.A făcut mii de fotografii în Bucureşti, a scris cărţi despre oraşul lui. Fotografiile s-au pierdut la cutremur. Au rămas volumele cu povestiri despre lumea, locurile şi obiceiurile de altădată din Bucureşti.

240 pagini
Format 13 x 20 cm
Volumul poate fi comandat pe site-ul editurii.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.