Bucureştiul arhitecţilor, sociologilor şi al medicilor

Editura vă prezintă cea mai nouă apariţie în colecţia Planeta Bucureşti: „Între proiecţii urbanistice şi sărăcie letargică. Bucureştiul arhitecţilor, sociologilor şi al medicilor”, o antologie şi prefaţă de

zoltan rostasAntologia de faţă strânge articolele şi studiile publicate cu tematică bucureşteană în revistele interbelice conduse sau legate de : Arhiva pentru Ştiinţa şi Reforma Socială, Sociologie Românească, precum şi revista Asistenţă Socială. Nu toţi autorii fac parte din Şcoala Sociologică de la Bucureşti (ca în cazul volumului Alţi Bucureşti interbelici din această colecţie), dar, cu siguranţă, aparţin reţelei sociale dezvoltate de profesorul de sociologie de la Universitatea din Bucureşti.

Aceste texte merită recitite nu numai pentru importanţa avută în epoca publicării lor, dar şi pentru actualitatea lor. Este realmente tulburător să descoperi că expertiza şi soluţiile propuse de specialişti în urbanistică, sociologie, şi asistenţă socială sunt actuale şi astăzi.

este profesor de sociologie şi de comunicare la Universitatea din Bucureşti. A fost redactor-şef adjunct fondator al revistei studenţeşti de cultură Echinox (1968-1970), redactor la Radioteleviziunea Română (1970-1977), redactor de ştiinţe sociale la revista de cultură din Bucureşti A Hét (1977-1992), şef catedră (1992-1995, 2000-2004) la Catedra de Culturală şi Comunicare de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Universitatea din Bucureşti, decan la Facultatea de Ştiinţe Tehnice şi Sociale a Universităţii Sapientia din Miercurea Ciuc (2004-2007). Paralel, membru al Centrului de Cercetări Regionale şi Antropologice din Miercurea Ciuc. Din 2005 este conducător de doctorat în domeniul istoriei sociale şi al istoriei sociologiei la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii din Bucureşti.

168 pagini
Format: 16,5 x 23,5 cm
ISBN: 978-973-645-727-2
Volumul este disponibil aici: http://edituravremea.ro/intre-proiectii-urbanistice-si-saracie-letargica.-bucurestiul-arhitectilor–sociologilor-si-al-medicilor

Lansarea va avea loc la Gaudemus, pe 22 noiembrie, ora 14.30, la standul editurii.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.