Premierea Paşaport pentru cultură la Bucureşti Mall

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 5.02.2014 în rubrica Repere culturale | Evenimente și are asociate următoarele etichete: , , , .

poze Bucuresti Mall 1  În după-amiaza de sâmbătă, 1 februarie 2014, la Bucureşti Mall, timp de aproape trei ore, echipa Paşaport pentru cultură s-a distrat alături de elevi, profesori, inspectori şcolari şi părinţi din Bucureşti şi Ilfov. Atmosfera, de-a dreptul efervescentă, a fost întreţinută de actorul Voicu Hetel, de la Teatrul Ion Creangă. Avându-l pe acesta ca maestru de ceremonii, echipa Paşaport pentru cultură a organizat, deja clasicele, concursuri de cultură generală, foarte apreciate de toţi elevii. Alături de noi, au fost prezente şi mascotele de la Dragoni.ro, Ada şi Ado, care au făcut fotografii şi s-au distrat împreună cu elevii. De asemenea, Ada şi Ado au dăruit minidragoni de pluş spre deliciul tuturor copiilor. Ne-am bucurat de momentele artistice oferite de Liceul cu program sportiv din Clinceni, de Şcoala gimnazială Regele Mihai I din sectorul 6 şi de Şcoala gimnazială nr. 56 Jose Marti din sectorul 2. Smaranda Găbudeanu, actor al Asociaţiei PETEC, a interacţionat cu elevii prezenţi la eveniment, prin intermediul unui atelier de lucru denumit Perseu şi Meduza, inspirat din Legendele Olimpului.

Poze Bucuresti Mall 3Tot în cadrul acestui eveniment, a fost lansată tema lunii februarie, Luna limbii materne, unde elevii vor putea realiza lucrări cu tema Limba, comoara de preţ a fiecărui popor. Şi pentru că ne place să fim darnici şi solidari, am invitat membrii campaniei Să-ţi citesc o poveste, alături de fondatorul ei, doamna Diana Fericel, să-i felicităm pentru iniţiativa lor. Cu această ocazie le-am oferit 20 de cărţi de poveşti şi 70 de pachete cu dulciuri, pentru copiii bolnavi din spitalele bucureştene şi cele din ţară.

Evenimentul a continuat în aceeaşi notă jovială şi optimistă, cu premierea celor 18 elevi, care au realizat cele mai bune lucrări în lunile octombrie, noiembrie şi decembrie din Bucureşti şi Ilfov, a profesorilor care s-au implicat în proiectul Paşaport pentru cultură şi a şcolilor cu cele mai frumoase activităţi. poze Bucuresti Mall 2

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.