Lansarea romanului Primejdii în regat, de Alain Berenboom

Invitatie_CSP_Buc_ro Press și Delegația Valonia Bruxelles la București au plăcerea să vă invite la lansarea traduceri în limba română a cărții „Primejdii în regat”, miercuri, 26 martie, 18:00 la Librarium Bastilia (Piața Romană nr. 5, București)

Lansarea va avea loc în prezența autorului, Alain Berenboom, care va oferi autografe.

Despre autor:
Alain Berenboom s-a născut la Bruxelles, în 1947. Tatăl său, farmacist de profesie, era de origine poloneză, iar mama lituaniană, născută la Vilnius. Berenboom este, în același timp, unul dintre cei mai cunoscuți scriitori belgieni contemporani de limbă franceză, dar și o autoritate internațională în domeniul drepturilor de autor. A publicat 11 romane, o piesă de teatru și o colecție de nuvele. Cavaler al Ordinului Leopold, din 2004. Academia regală belgiană de limbă și literatură franceză i-a acordat Premiul „Felix Denayer”, în 2007, pentru ansamblul operei sale literare și Premiul „Emile Berneheim”, în 2010, pentru cel mai bun roman belgian al anului – Rege în Congo. A primit Premiul „Rossel” pentru anul 2013, unul dintre cele mai prestigioase premii literare belgiene, acordat de către cotidianul „Le Soir” pentru romanul „Monsieur Optimiste”.

Despre carte:
Traducerea este realizată de Ileana Cantuniari.

Romanul „Primejdii în regat” debutează la Bruxelles, în 1947. Belgia stă pe un butoi de pulbere. Francofonii se tem de scindarea țării, în timp ce flamanzii vor să-l alunge pe rege și să instaureze o republică independentă. Sunt confruntări între republicani și regaliști, între comuniști și cei de dreapta, între sindicaliști și patroni. Până și în cadrul mișcărilor de stânga sunt disensiuni – unii acceptă tutela Moscovei, alții o resping cu îndârjire. Miza? Ca de obicei, lupta pentru putere.

În această atmosferă, un detectiv lipsit de experiență, Michel Van Loo, este angajat să ancheteze dispariția unui tânăr funcționar din Ministerul de externe, fost luptător în rezistență. Un caz care, inițial, pare simplu, devine extrem de complex, pe măsură ce detectivul înaintează cu cercetările sale, stârnind un viespar nebănuit la început.

Un polar palpitant, scris cu talent și umor, datorat unui important scriitor belgian contemporan.

“Un roman care reușește să fie, în același timp, o anchetă palpitantă, o comedie spumoasă, dar și o meditație politică.” Jacques De Decker – Le Soir

“Rareori o ficțiune a reușit, parcă din nimic, să redea atât de clar complexitatea belgiană. “ Pierre Assouline – Le Monde

De asemenea, invită publicul și joi, 27 martie, orele 18:00 la Librăria Book Corner din Cluj pentru o nouă rundă de autografe.

 

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.